U šest mjeseci u Hrvatskoj se ubilo devet tinejdžera

DepresijaU posljednjih nekoliko mjeseci život si je oduzelo čak 9 tinejdžera. Neke je na očajnički čin nagnala nesretna ljubav, neke škola, a za neke se ne zna.

PSIHOLOG: UZROCI MOGU BITI SINDROM ROMEA I JULIJE
– Djeca u adolescentskoj dobi sklona su poistovjetiti se s grupom vršnjaka. Uzroci njihova skoka mogu biti različiti, od nekog zajedničkog psihičkog poremećaja, do sindroma Romea i Julije kao potrebe da odu zajedno i u smrt. Također, kod djece i mladih koji su psihički nestabilni, moguća je imitacija.

Primjerice, ako su dvije djevojke koje su se ubile na Rabu vidjele su dan ranije da netko njihovih godina ubio, možda je to bio okidač koji je i njih pokrenuo u tom smjeru – objasnila je psihijatrica Marija Baćan iz Poliklinike za zaštitu djece.

UČENIK SE OBJESIO U KUĆI NA PAGU
Nedavno se su na otoku Pagu objesnio 16-godišnji učenik trećeg razreda srednje škole. Nije ostavio oproštajno pismo i ne zna se što ga je nagnalo na tragičan čin.

DJEČAK IZ SL. BRODA OBJESIO SE ZBOG LJUBAVI?
U Sibinju, kod Slavonskog Broda prije dva mjeseca ubio se Zvonimir Barić (15). Ni on nije ostavio oproštajno pismo, a nagađalo se da je kumovala nesretna ljubav.

BJELOVAR: UBIO SE ZBOG JEDINICA U ŠKOLI
U travnju ove godine život si je oduzeo i bjelovarski učenik Ivan Šola (18) koji se se također objesio. U očaj su ga natjerale tri jedinice zbog kojih je trebao ponavljati razred.

DVA MLADIĆA SE UBILA JER SU RAZBILI AUTOMOBIL
Zbog straha i srama što je razbio sestrin automobil Ivan Crčić
(16) iz Jarmine kraj Vinkovaca upucao se iz puške. Zbog sličnih razloga presudio si je i 15-godišnji M.A. iz Slavonskog Broda koji je razio očev automobil. Prije samoubojstva poslao mu je SMS u te se objesio o remen hlača.

ODLIKAŠ SE OBJESIO, NITKO NE ZNA ZAŠTO
Objesio se i jedan odlikaš iz Sinja, T.Č. (16) koji je rekao roditeljima da ide brati šparoge. Pronašli su ga mrtvog. Nitko ne zna zašto.

DJEVOJKA SE BACILA S MOSTA ZBOG NESRETNE LJUBAVI
Natali Ferlin (18) svoj mladi život odlučila je tragično skončati skokom s mosta u ponor rijeke Pazičnicu u Pazinu. Tragediji je prethodio verbalni sukob s bivšim dečkom, a netom prije pada navodno ga je nazvala na mobitel i rekla što je naumila.

www.24sata.hr

2 komentara na “U šest mjeseci u Hrvatskoj se ubilo devet tinejdžera”

 1. viktoria_m napisao:

  znam jednog ,voljela sam ga i jos ne prestajem mislim otic za njim….

  1. luna napisao:

   ŽIVOT JE NEIZMJERNO DRAGOCJEN!
   iz perspektive vječnosti je ionako kratak, a smrt izvjesna
   život donosi neizbježne poteškoće, koje nas jačaju
   naši etički izbori formiraju naš život, ali i one oko nas

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.