Kreće atraktivna međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia

2U srijedu 22. travnja počinje prvo izdanje utrke Tour of Croatia, međunarodne etapne biciklističke utrke koja će se do nedjelje 26. travnja održati na trasi dugačkoj 900 kilometara, duž Dalmacije, Kvarnera, Istre i unutrašnjosti Hrvatske.

Utrku će se svakodnevno moći pratiti na Drugom programu Hrvatske Radiotelevizije, ali i na više stranih televizija, poput Eurosporta, koji se emitira u više od 54 zemlje u kojima će kroz izravni prijenos utrke dnevno pratiti najmanje 15 milijuna gledatelja. Također, gledatelji će moći doći i pratiti utrku uživo na lokacijama uz rute kojima prolazi utrka.

Na Tour of Croatia nastupit će 18 vrhunskih biciklističkih nacionalnih, pro-kontinentalnih i kontinentalnih timova: Meridiana Kamen (Hrvatska), Felbermayr Simplon (Austrija), Area Zero, MG. Kvis Vega, reprezentacija Italije (Italija), De Rijke (Nizozemska), Movistar Ecuador (Ekvador), LKT Brandenburg (Njemačka), Cycling Academy (Izrael), CCCSprandi Polkowice, Active Jet (Poljska), RusVelo (Rusija), Idea, Verandas Willems (Belgija), Novo Nordisk (SAD), Froy Bianchi (Norveška), Adria Mobil (Slovenija)

Tour of Croatia održava se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske uz sponzorstvo Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma, Ministarstva zaštite okoliša i prirode te uz podršku brojnih sponzora te gradovi, općine i županije s pripadajućim TZ-ima na području kojih će se odvijati utrka.

Utrka se odvija kroz pet etapa: prva etapa kreće u Makarskoj i završava u Splitu (156 km), druga etapa vozi se od Šibenika do Zadra (204 km), treća od NP Plitvice do Učke (230 km), četvrta etapa započinje u Puli i završava u Umagu (155 km), a peta i ujedno posljednja etapa započinje u Svetom Martinu na Muri i završava u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu (172 km). U prilogu potražite detaljne informacije o rutama i vremenima te kretanju utrke.

crosport.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.