U srijedu predavanje o računalnom prepoznavanju slike

rkpedu3_qrComputer vision ili računalno prepoznavanje slike uvijek je aktualna tema s vrlo širokim spektrom primjene. Ipak, kod nas se time bavi relativno mali broj ljudi, bez obzira što su današnja računala sposobna u stvarnom vremenu analizirati sliku i iz nje izvući potrebne podatke, bilo to prepoznavanje teksta, uzoraka ili lica. Predavanje će u srijedu u Radioklubu Pazin s početkom u 19:30 sati održati Bojan Banko. Ulaz je slobodan, a predavanje je namijenjeno svima.

Globalno se ovom temom bavi puno više ljudi, uglavnom na fakultetima. Internet je pun informacija o computer visionu, pa se svaki programer kojega to zanima može baviti ovom temom – jedini uvjet je da ima želju. U praksi postoji puno primjena, neke su samo zanimljive, a neke stvarno korisne ljudima. Na predavanju će Banko prezentirati neke primjere praktične primjene computer visiona iz vlastitog iskustva.

Banko Bojan je završio ETF (FER), smjer radiokomunikacije. Programira 20 godina. Budući da je po obrazovanju elektroničar, zapravo je “samouki” programer. Radio je za nekoliko stranih i domaćih firmi, učestvovao u bezbroj manjih projekata i desetak opsežnih i zahtjevnih projekata, a neke od njih je i vodio, od kojih posebno ističe sofisticirani softverski proizvod za prepoznavanje dokumenata.

Tako je skupio bogato i raznoliko iskustvo. Trenutno radi u Skilja GmbH, a pored toga je i vlasnik obrta za računalne usluge. Pobornik je project managementa, agile developmenta i literate programminga. Computer vision-om se bavi iz entuzijazma, kao hobijem, zadnje dvije godine, nakon što je objavio nagrađivani članak webcam sudoku.

rkp.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.