U srijedu u Pazinu akcija “Živim život bez nasilja”

Povodom održavanja kampanje „Živim život bez nasilja“ PU istarska najavljuje provođenje aktivnosti na području Županije Istarske. Riječ je o preventivnoj akciji povodom obilježavanja Međunarodnog dana sprječavanja nasilja nad ženama, 25. studenoga, koja se provodi na području cijele Republike Hrvatske pod sloganom „Živim život bez nasilja“.

Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo policije, Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, uz potporu UN pokreće preventivnu akciju „Živim život bez nasilja“, na području Republike Hrvatske u vremenu od 8. do 24. studenog 2010. godine.

Cilj preventivne akcije Živim život bez nasilja je podizanje svijesti građana za prijavljivanje nasilja u obitelji i izgradnja kulture nenasilja među mladima. Preventivne aktivnosti namijenjene su učenicima osnovnih i srednjih škola, nastavnicima, roditeljima, zajednici u cjelini, a provodit će se najvećim dijelom u školama.

Tijekom provođenja kampanje organizirati će se debate na temu nasilja u obitelji uz gostovanje stručnjaka iz tog područja. Također će se u sklopu navedenog kroz predavanje govoriti o nasilju u obitelji, načinu na koji se može spriječiti te će se učenicima podijeliti prigodni promotivni materijali.

Središnja aktivnost održati će se dana 24. studenog 2010. godine u OŠ „Veli vrh“ u Puli u vremenu od 17 do 19 sati uz prigodni program.

Dana 9. i 10. studenog 2010. godine povodom Kampanje „Živim život bez nasilja“, mjeseca borbe protiv ovisnosti te Međunarodnog dana djece i dana Konvencije UN-a o pravima djeteta policijske službenice Odsjeka za maloljetničku delinkvenciju održale su predavanja učenicima osmih razreda osnovne škole Jurja Dobrile u Rovinju na temu „ Prava djeteta – uporaba i zlouporaba “ tijekom kojih su učenici imali priliku dobiti saznanja o svojim pravima na sretan život u obitelji i okruženju u kojem žive te raspravljati o tome što zapravo znači njihovo pravo na život bez nasilja i bez ovisnosti. Učenici su također dobili informacije o tome tko im sve može i dužan je pružiti pomoć u slučaju ugrožavanja njihovih prava.

U sklopu kampanje „Živim život bez nasilja“ održavat će se predavanja za učenike srednje škole kako slijedi:

PP Umag – predavanje za učenike jednog četvrtog razreda srednje škole u Umagu, četvrtak, 12.11.2010.,

PP Labin – predavanje za učenike šest trećih i četvrtih razreda srednje škole, slijedeći tjedan, točno vrijeme bit će naknadno javljano

PP Rovinj – predavanje za učenike četiri treća razreda srednje škole „Zvane Črnja“ , ponedjeljak, 15. i 16.11.2010.

PP Pazin – predavanje za učenike sedam četvrtih razreda srednje škole „Juraj Dobrila“, srijeda, 17.11.2010.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.