U studenom otvorenje nove benzinske stanice u Pazinu

ri-petrol-pazin.jpgNedavno je na južnom ulazu u grad, na zemljištu tik do kružnog toka na Starom Pazinu, započela gradnja nove benzinske postaje. Treću pazinsku benzinsku stanicu (na području grada nalaze se Inina i Etradexova postaja) gradi tvrtka Ri-Petrol, u vlasništvu riječkog poduzetnika Joze Kalema koji se jedini javio na gradski javni natječaj za prodaju zemljišta.

Radilo se o površini od 3,8 hektara (dio katastarske čestice 1922/8) koja je prema Prostornom planu kategorizirana kao komunalno-servisna zona, a koju je Grad Pazin uspio prodati za 2,1 milijun kuna. Gradski komunalni odjel glavni im je projekt potvrdio prije dva tjedna, a malo nakon toga započeli su pripremni radovi. Iz tvrtke Ri-Petrol najavljuju da bi benzinska postaja trebala biti otvorena tijekom studenog. Osim benzina, postaja će prodavati lož-ulje i plin, a sagradit će se i caffe bar.

Inače, Ri-Petrol (registriran 2004. godine) je tvrtka kćer Euro-Petrola, tvrtke koja u svom sastavu ima 28 benzinskih pumpi u Hrvatskoj, od koji se dvije nalaze u Istri (Banjole i Vodnjan). Prema ostvarenom prometu, što uključuje prijevoz nafte i naftnih derivata, Euro-Petrol se u Hrvatskoj nalazi odmah do Ine i OMV-a. Tvrtku je 2000. godine osnovao poduzetnik Kalem, a prije dvije godine većinsko je vlasništvo preuzeo ljubljanski Petrol koji, osim Euro-Petrola, u Hrvatskoj u vlasništvu ima još jednu tvrtku sličnog imena – Petrol Hrvatska (32 benzinske postaje po Hrvatskoj).

Gradnja pazinske benzinske dio je mnogo veće investicije slovenskog Petrola koji je najavio da će u Hrvatsku do 2014. godine uložiti 75 milijuna eura gradeći svoju maloprodajnu mrežu te zaposliti 300 ljudi. Kalemova tvrtka Ri-Petrol, koja je registrirana za trgovinu, prijevoz nafte i naftnih derivata, ali i gradnju stambenih i nestambenih zgrada, nedavno je preuzela posrnulu gradevinsku tvrtku IGM Ri-Petrol gradi novu benzinsku postaju kraj Starog Pazina Tounj.

Glas Istre

3 komentara na “U studenom otvorenje nove benzinske stanice u Pazinu”

    1. Lina napisao:

      Ma zamisli! Jedini se javio na gradski javni natječaj i sve super! Zač mi se ne sviđa?

  1. broj1 napisao:

    ke muljaže,forši će i uskok kemu na vrata pokucat

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.