U subotu Božićni sajam pazinske knjige

veseli_prosinac_2010.jpgU povodu učlanjenja Pazina u Međunarodnu mrežu gradova knjiga, Grad Pazin u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem u subotu, 18. prosinca u vremenu od 10 do 15 sati po prvi puta organizira izložbeno-prodajni Božićni sajam pazinske knjige – sajam knjiga pazinskih nakladnika i pazinskih autora. Zanimljivo je da su pazinski nakladnici i autori u zadnjih deset godina objavili preko 120 knjiga.

Cilj ovog sajma je na jednome mjestu predstaviti građanima Pazina, a naravno i ostalim zainteresiranima, knjige koje su posljednjih godina objavili različiti pazinski nakladnici i koje su u Pazinu i izvan Pazina objavili pazinski autori.
Želja nam je ovim sajmom pružiti priliku nakladnicima da prodaju, te zainteresiranim kupcima da kupe, zaboravljene pazinske knjige uskladištene daleko od očiju javnosti i uglavnom nedostupne u knjižarama.

Na Božićnom sajmu pazinske knjige svoja će izdanja ponuditi Pučko otvoreno učilište u Pazinu, Matica hrvatska – ogranak Pazin, Josip Turčinović d.o.o., Katedra Čakavskog sabora Pazin, Državni arhiv u Pazinu, Muzej Grada Pazina, Etnografski muzej Istre, Turistička zajednica središnje Istre, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile, i drugi. Među tim izdanjima ima proze, poezije, publicistike, historiografske i stručne literature, karikatura, drama, autorskih knjiga i grupnih zbirki, zbornika, godišnjaka, što kad se skupi i pokaže na jednome mjestu predstavlja Pazin kao izuzetno snažan i kreativan centar književnosti i izdavaštva.

Također, svoje vlastite rabljene knjige na Sajam mogu donijeti i tu ih prodavati i svi građani Pazina po, preporučujemo, također popularnim i pristupačnim cijenama.

Grad Pazin

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.