U tri godine do 250.000 kuna za novi kombi

Obilježavajući 3. prosinca – Međunarodni dan osoba s invaliditetom, DTI Pazin je prigodnom svečanošću promoviralo svoje novo kombi vozilo koje je u potpunosti prilagođeno prijevozu osoba s invaliditetom za čiju je kupnju u protekle tri godine brojnim akcijama i donacijama prikupljeno potrebnih 250.000 kuna.

Gracijano Turčinović, predsjednik DTI Pazin u pozdravnoj je riječi čestitao svim osobama s invaliditetom njihov dan i zahvalio brojnim uzvanicima na odazivu, a donatorima na njihovim prilozima zahvaljujući kojima su osobe s invaliditetom Pazinštine konačno ostvarile svoju dugogodišnju želju koja će im olakšati putovanja i odlaske na izlete, skupove, radionice i ostale aktivnosti.

Ukratko je podsjetio na postignuća udruge u proteklih osam godina rada. DTI trenutno okuplja 110 članova, osoba s invaliditetom s područja Grada Pazina i sedam općina Pazinštine. Uređen je ured koji služi za rad, okupljanja i aktivnosti članova udruge na različitim projektima, a sve je zaokruženo nabavom kombi vozila. Trenutno najveća potreba udruge su sredstva za redoviti rad udruge. Turčinović je najavio skorašnju izbornu skupštinu kada će izabrati novo vodstvo udruge.

Gradonačelnik Renato Krulčić uputio je osobama s invaliditetom čestitke na njihovom danu i poželio im puno sretnih kilometara u novom kombiju. Istaknuo je kako Grad podržava rad ove vrijedne udruge i pokušava na sve moguće načine olakšati život osoba s invaliditetom od kretanja gradom do ulaska u gradske institucije i ustanove. Uz pazinskog gradonačelnika, svečanosti je prisustvovao i načelnik Općine Cerovlje, Emil Daus, dok je u ime Istarske županije pozdravnu poruku i čestitke pismeno uputila pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Sonja Grozdić Živolić.

Simboličnim rezanjem vrpce, članica DTI Pazin, Gracijela Matejčić i službeno je stavila u promet novonabavljeni kombi, dok je Turčinović demonstrirao rad rampe ugrađene u kombi. Ukupna vrijednost kombija s prilagodbom potrebama osobama s invaliditetom je 250.000 kuna, a sredstva su prikupljena brojnim humanitarnim akcijama (biciklijade, koncerti, Božićni sajmovi), donacijama i radom članova udruge. Uz brojne donacije raznih privrednih subjekata i građana, svakako treba istaknuti i pomoć učenika Osnovnih škola Pazinštine, djece iz Dječjeg vrtića „Olga Ban“, Đilda Fonovića, člana DTI Pazin, Istarske županije (30.000 kn) i koordinacije pazinskog gradonačelnika i načelnika općina Pazinštine (51.000 kn).

U prigodnom programu svoje su stihove kazivali Romina Novak, Ester Fatur Grgurić i Vilim Močibob, polaznici literarne radionice koju za članove DTI-ja vodi pazinski pjesnik Dragan Gortan, a sve je svojim muziciranjem popratila nekolicina članova Limene glazbe Pazin.

iPazin.net

 

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.