U Varaždinu predstavljen međunarodni projekt SeeNet s partnerima iz Istre

SeeNetJučer se u gradskoj palači Grada Varaždina održalo medijsko predstavljanje međunarodnog projekta SeeNet sa partnerima iz Istre, Regije Veneto, Varaždina i talijanske udruge UCODEP. Istru su predstavljali gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, pročelnik za međunarodnu suradnju Istarske županije Oriano Otočan, načelnik Općine Brtonigla Dorijano Labinjan te pročelnica za gospodarstvo Grada Rovinja Martina Čekić Hek sa delegacijama.

U ime Grada Varaždina nazočne je pozdravio dogradonačelnik Slobodan Mikac i zaželio dobrodošlicu u grad Špancirfesta na zajedničko predstavljanje projekta koji se bazira na valorizaciji kulturnog turizma.

Program SeeNet je inicijativa decentralizirane suradnje Republike Italije sa državama jugoistočne Europe. Cilj programa je unaprijediti dijalog među državama, institucijama i lokalnim zajednicama u cilju efikasnog lokalnog razvoja teritorija potičući pristup gospodarskim resursima EU-a, matičnih država i međunarodnih fondova te usvajanje i razvoj inovativnih programa i usluga za lokalni razvoj. Program financira MVP Republike Italije i 6 talijanskih regija na čelu sa Regijom Toscana.

U tri godine provođenja projekta, 2010. – 2012., stvorit će se zajednički proizvod kulturnog turizma „Varaždin-Istra“, osmišljen kroz povezivanje komplementarnih sadržaja i stvaranje novih, zajedničkih vrijednosti putem programa edukacije, investiranja u infrastruklturu i opremu, radione, stvaranje zajedničke baze podataka za promociju i marketing te uključivanje u najvažnije kulturno-turističke manifestacije svih partnera. Krajnji je cilj stvoriti čvrste veze između dviju, po mnogočemu sličnih, a po razlikama komplementarnih hrvatskih regija: Varaždina i Istre.

Projekti čije će se aktivnosti i održavanja financirati dijelom iz SeeNet programa, a predstavljeni su u brošuri, jesu: Općina Brtonigla – Fešta istarske malvazije: bogatstvo okusa, tradicije i zabave; Grad Pazin – Manifestacija „Dani Julesa Vernea“; Grad Rovinj – Manifestacija – Ribarske večeri; Istarska županija : Općina Grožnjan / Završje – Manifestacija „Dan obitelji Contarini“; Grad Varaždin – Špancirfest.

U projektu SeeNet uključene su još tri hrvatske županije kao partneri programa, to su Vukovarsko-srijemska županija, Osječko-baranjska županija i Dubrovačko – neretvanska županija.

RegionalExpress.hr

3 komentara na “U Varaždinu predstavljen međunarodni projekt SeeNet s partnerima iz Istre”

 1. ie napisao:

  Pazin predstavlja dane Julesa Verna kojih uopće nije bilo ove godine?? svašta… Grad bi trebao bolje iskoristiti potencijal te manifestacije a umjesto toga, zatire ju… Možda dobiju kakvu ideju na Špancirfestu…

  1. Elenija napisao:

   Uvjerena sam da izjava da grad (kao uprava, tj. samouprava) zatire dane JV-a nikako ne stoji, već je situacija upravo suprotna – podržava ali je problem negdje drugdje tj. na strani organizacije.
   Čak – činjenica da je gradonačelnik grada pazina predstavljao grad pazin kroz dane JV-a zapravo pokazuje da interesa za ovom manifestacijom postoji te da se ona smatra vrlo bitnom za grad pazin.
   Gledam optimistično na 2011.

   1. PufPant napisao:

    Baš obožavan ljude koji se nađu pozvani komentirat nešto o čemu nemaju amabaš nikakvog pojma, konkretno, ni o slučaju Dani JV 2010, ni o predstavljanju i interesu gradonačelnika za Dane JV, a ni o politici, odnosima i nastupima u politici općenito.
     
    “Uvjerena sam da izjava da grad (kao uprava, tj. samouprava) zatire dane JV-a nikako ne stoji, već je situacija upravo suprotna – podržava ali je problem negdje drugdje tj. na strani organizacije.”
    – da podržava nebi je se sjeti tek kad nastanu problemi, nego bi se pobrinu da do problema ni ne dođe.
     
    “Čak – činjenica da je gradonačelnik grada pazina predstavljao grad pazin kroz dane JV-a zapravo pokazuje da interesa za ovom manifestacijom postoji te da se ona smatra vrlo bitnom za grad pazin.”
    – to ča neki političar reče, ne znači da to i misli, ili da je o temu mislija više od te tri minute koliko je bi ispred novinara… dokaze o ovome vidimo na dnevnoj bazi, na svim nivoima.
     
    “Gledam optimistično na 2011.”
    – I ja isto!! ma naši optimizmi nisu zasnovani na istim temeljima

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.