U vježbi evakuacije škole u Sv. Lovreču korištena vatrogasna platforma

2Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe CZP Poreč sudjelovali su na vježbi evakuacije, spašavanja i gašenja požara u osnovnoj školi Sveti Lovreč. U vježbi su sudjelovali članovi DVD-a Plamen Višnjan sa 4 pripadnika i DVD Sv.Lovreč sa 2 pripadnika dok je Javna vatrogasna postrojba sudjelovala sa 9 pripadnika.

Tijek vježbe je bio zamišljen da je požar nastao u kuhinji uz mogućnost širenja unutar prostora škole te obavljanju evakuacije učenika iz prostora škole na za to predviđena mjesta.

Evakuaciju su obavili nastavnici i zaposlenici škole dok je spašavanje bilo potrebno izvršiti buduću da su troje učenika ostali unutar školskih prostorija te je spašavanje obavljeno uz pomoć vatrogasne platforma.

Nakon što je evakuacija uspješno obavljena pripadnici Javne vatrogasne postrojbe demonstrirali su gašenje požara uz upotrebu vatrogasnog aparata te gašenje požara uz upotrebu pjene kod gašenja požara lakozapaljive tekućine.

Vježba je planirana na zahtjev ravnateljice Nataše Lakoseljac sa ciljem spremnosti osoblja i korisnika škole u izvršenju sigurnog postupka evakuacije, javljaju iz JVP-a Poreč.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.