U znaku ožujskih utrka

foto: Glasistre.hrU Biciklističkom klubu »Puris Kamena« ovih su dana u intenzivnim radovima na dvije fronte. Jedna, ona koja se odnosi na momčad je bila na pripremama u Rovinju, dok logistika kluba na čelu s direktorom Ivicom Gržinićem, radi na organizaciji ožujskih utrka.

– Danas u Rovinju završavamo četverodnevne pripreme na kojima je bila cijela momčad. Ove godine smo potpuno pomladili i promijenili seniorsku momčad, tako da od prošlogodišnje ekipe nema više nikoga. Tu i tamo se pojave tek Anatolij Varvaruk i Borja Jelič, ali će eventualno voziti utrku-dvije, više treniraju da se održe u kondiciji. Momčad sad sačinjavaju Marko Ivančić, Luka Grubić, Nikola Mogorović, koji su do prošle godine bili juniori, te Romano Vičić, Bruno Radotić i Danijel Kvasina. Imamo malo vozača, ali što je važno atmosfera u ekipi je puno bolja nego ranijih godina. Svjesni smo svojih limita, ali radi se intenzivno između 150 i 200 kilometara dnevno – rekao je trener u »Puris Kamenu« Vinko Polončič, koji je na ovo okupljanje pozvao i dva juniora, Marina Anđelinija i Antona Benčića.

Rad na izdržljivosti
Po prijeđenim kilometrima na četverodnevnom okupljanju jasan je cilj ovog dijela priprema.
– Radimo na izdržljivosti. Želim imati vozače koji se neće samo šlepati u grupi, već bicikliste koji će dati sve od sebe u svakoj utrci i u svakoj etapi, pa makar na kraju i odustali. Dečki su motivirani, dobra su klapa i vjerujem da ćemo imati razloga za zadovoljstvo – dodao je Polončić.
Pazinjani će sezonski debi imati u nedjelju na Trofeju Lonjer nedaleko Trsta, zatim će 8. ožujka nastupiti na Memorijalu Nevio Valčić, a dan kasnije na Trofeju Poreč. Od 13. do 16. ožujka pak vozi se Trofej Istarsko proljeće. Ove posljednje dvije utrke organizira upravo pazinski klub.
– Što se tiče Trofeja Poreč staza ostaje ista kao i prošle godine i vozači će odvoziti 144 kilometra. Start i cilj će biti u Zelenoj laguni. Već sada imamo prijavljenih 200 vozača, što je maksimum za utrku u UCI kalendaru, tako da ću biti prisiljen i odbiti neke zahtjeve za sudjelovanjem. Ista je situacija i za Trofej Istarsko proljeće, zanimanje je također veliko – rekao je Ivica Gržinić.

Uspon na Motovun
Trofej Istarsko proljeće, nagradnog fonda 9.400 švicarskih franaka, ove će godine doživjeti dosta promjena. Prvi i drugi dan četverodnevne utrke bit će identični ranijim godinama, ali su zato velike promjene u drugom dijelu.
– Prvoga dana vozit će se prolog ulicama Pazina duljine 1450 metara, a prva etapa na rasporedu je, kao i do sada, od Poreča do Labina duljine 140 km. No, druga etapa je sasvim nova, start će biti u Vrsaru, a cilj u Motovunu, nakon 163 km, tako da bi utrka trebala dobiti na težini. Posljednji dan vozit će se dionica od 151 km od Vrsara do Rovinja koji se tako uključuje u utrku. Uz Gradove Poreč i Labin, Zelenu lagunu i TZ Poreča, ove godine su nam u pomoć došli i u »Maistri« potom u TZ iz Vrsara. Drago mi je da ova utrka zahvaća što više istarskih gradova. Želim da to bude »sveistarski projekt« i jedino tako može opstati ako uključimo što veći broj gradova i mjesta – zaključio je Ivica Gržinić.

Glasistre.hr

1 komentar na “U znaku ožujskih utrka”

  1. nistroha napisao:

    hahahahah glej nas.jeno malo smo bili crknjeni

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.