Ubojica snimio video prije ubojstva: “Pokolj u srednjoj školi Jokela – 7.11.2007.”

Finska školaNajmanje sedam osoba poginulo je kad je naoružani napadač u srijedu otvorio vatru u srednjoj školi Jokela u južnoj Finskoj, nekoliko sati nakon što je na popularnom internetskom servisu za razmjenu video sadržaja YouTubeu postavljen video u kojem se najavljuje pokolj u školi.

Prema riječima nastavnika Kima Kiurua, napadač je bio jedan od njegovih učenika. ‘Kretao se sustavno školskim hodnicima, kucao na vrata i pucao s dovratka. Djelovalo je nestvarno – učenik kojem predajem vrišti i trči prema meni s pištoljem u ruci’, rekao je Kiuru.

‘U ovom trenutku ih je sedam ili više’, rekao je, govoreći o poginulima, liječnik Eero Hirvensalo, voditelj tima Hitne pomoći koji je prvi stigao na poprište zločina.

Policija, koja je nakon kraće opsade škole uhitila počinitelja zločina potvrdila je službeno samo jedno ubojstvo. Agencija STT javila je da je potvrđena pogibija ravnateljice škole.

Na YouTubeu je objavljena snimka navodnog ubojice koji isprobava svoj pištolj.

Na video uratku koji je sam ubojica objavio na YouTubeu, a koji je u međuvremenu skinut, vidi se fotografija škole koja nalikuje na srednju školu Jokela. Potom se fotografija razbija u krhotine, a ispod nje izviruje crveno obojana fotografija čovjeka s pištoljem uperenim u kameru.

Video je naslovljen ‘Pokolj u srednjoj školi Jokela – 7.11.2007.’, a postavio ga je korisnik pod nadimkom Sturmgeist89 (jurišni duh 89, na njemačkom jeziku). YouTube je u međuvremenu onemogućio pristup video uratku i suspendirao profil korisnika.

[youtube YjOfd7ax5IA]

Tportal.hr/Hina

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.