Učenici i nastavnici iz Finske, Portugala i Italije na prijemu kod Gradonačelnika Grada Pazina

U sklopu projekta „ERASMUS+ KA2: EVERYBODY MATTERS“, Grad Pazin su od 27. ožujka. do 31.ožujka.2019., posjetili učenici iz Finske (Oriveden Yhteiskoulu, Orivesi), Italije (Liceo Classico Statale Pio Albertelli, Rim) i Portugala (Agrupamento de Escolas de Alvaiazere, Alvaiazere). Gradonačelnik Grada Pazina je u petak, 29. ožujka 2019. godine održao prijem za goste u velikoj vijećnici Grada Pazina.

Prijemu je uz goste, prisustvovao tim nastavnika iz GSŠJD, predvođeni ravnateljem Josipom Šiklićem. Gradonačelnik Krulčić, prisutnima je održao kratku prezentaciju o Gradu Pazinu te istaknuo posebnosti grada, ljudi, kulture i turizma.  Nakon čega je uslijedila razmjena iskustava, te važnost provođenja ovakvih projekata.

Druženje, razvoj socijalnih vještina i samopouzdanja te dobrobiti u školi ciljevi su projekta Everybody Matters koji se okviru programa Erasmus+ od 2018. do 2020. godine provodi u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile u Pazinu.

Razmjena i suradnja se odvija između partnerskih škola a koordinaciju projekta u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile, izvršava tim nastavnika i učenika na čelu s profesoricama Sanjom Prodan i Nevom Ljuština. U Pazin je tako stiglo 26 učenika i 6 nastavnika, a učenike su u svojim obiteljima ugostili i naši učenici, koji su u cijelosti uključeni u provedbu projekta te marljivo rade i sastaju se od siječnja.

Za goste je škola isplanirala bogat program, koji je započeo s društvenim aktivnostima, a nastavio se potragom za blagom i aktivnosti upoznavanja. Također, održale su se i radionice vezane uz razvoj samopouzdanja i socijalnih vještina. Gosti su sudjelovali na nastavi, nogometnom turnir, izletu u Poreč i Motovun, a cijeli susret zaokružen je zajedničkim subotnjim izlaskom.

Različite aktivnosti i radionice nastavnice su započele planirati još u studenom 2018., kada su na prvom projektnom sastanku od 2. do 6. studenog 2018. godine posjetile Orivesi u Finskoj. Slijede još dvije razmjene u kojima će sudjelovati učenici i nastavnici. U listopadu je planirano putovanje u Rim, dok u travnju, 2020.godine slijedi Portugal. Sudjelovanje na Erasmus razmjenama uspješan je oblik neformalnog učenja u kojem učenici, nastavnici, i svi djelatnici škole imaju priliku razmijeniti iskustva, izaći iz svoje zone sigurnosti, putovati i zabaviti se na jedinstven način te postići nove spoznaje i uspjehe.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.