Učenici pazinske klasične gimnazije pružena prilika za dovršetak školovanja u nekoj od američkih privatnih škola

Zrinka Lešić“Danas školarci, sutra lideri” moto je udruge American Secondary Schools for International Students and Teachers (ASSIST) koja najboljim učenicima iz cijeloga svijeta omogućava da jednu godinu svoga školovanja završe u Americi.
Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji Foruma za slobodu odgoja i ASSIST-a tu će priliku iduće godine dobiti tri hrvatske srednjoškolke Jelena Durbek, Zrinka Lešić iz pazinske klasične gimnazije i Anna Buić. Sve tri završit će 3. razred srednje škole u nekoj od elitnih američkih privatnih srednjih škola.

Zrinka Lešić Učenica Klasične gimnazije iz Pazina
U Americi će mi najviše faliti cimerice iz doma

Presretna sam što ću godinu dana svog školovanja provesti u SAD-u i vjerujem da će to biti nezaboravno iskustvo – rekla nam je Zrinka Lešić, 16-godišnja učenica 2. razreda Klasične gimnazije iz Pazina. Mlada Pazinjanka, osim što je odlična učenica, i ima gotovo sve petice, aktivna je izviđačica, polaznica Škole jahanja u Rovinju. Pjeva u crkvenom zboru župe Svetog Jurja u Starom Pazinu, školskom zboru, ženskoj i mješovitoj školskoj klapi. – Sudjelujem i na natjecanjima. Ove godine samo na tri, iz vjeronauka, hrvatskog i engleskog jezika, jer sam shvatila da za više nemam vremena – govori Zrinka. Sretni što će godinu dana školovanja provesti u Americi su i Zrinkina obitelj, kao i profesori i učenici Klasične gimnazije. – Obitelj, mama, očuh i tri sestrice su sretni i podržavaju me, a oni su i više od mene vjerovali da ću biti izabrana. Kolege kažu da ću im nedostajati, a meni će najviše nedostajati moje cimerice iz doma – govori Zrinka koja preko tjedna živi u domu Klasične gimnazije koju je izabrala u znak sjećanja na pokojnog oca koji je ondje predavao kemiju i biologiju. Zrinka kaže kako joj je teško odlučiti se koji joj je najdraži predmet, ali zato najmanje voli tjelesni odgoj, “pa zato i imam četvorku” i njemački jezik.(S. F./EPEHA)

1 komentar na “Učenici pazinske klasične gimnazije pružena prilika za dovršetak školovanja u nekoj od američkih privatnih škola”

  1. bravo napisao:

    bravo Zrinka čast!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.