Učenici GSŠJD osvojili nagradno putovanje u Strasbourg

Učenici GSŠJD osvojili su 3. mjesto na natjecanju u sklopu programa Euroscola, koje je održano u petak, 21. listopada. Natjecanje se odvijalo u konferencijsko-izložbenoj dvorani Transadria u Rijeci i trajalo je od 11 do 16 sati, kad su proglašeni rezultati pet najboljih timova. Sveukupno se natjecalo 16 timova iz isto toliko prijavljenih škola, pred stručnom ocjenjivačkom komisijom.

Svaki je tim imao pet-minutno izlaganje na izvučenu temu, zatim su učenici odgovarali na pitanje postavljeno na engleskom jeziku, a potom na dodatna pitanja na hrvatskom.

Tim GSŠJD, kojeg su pripremale profesorice Alma Klokić i Gorana Družeta, činili su učenici trećeg i četvrtog razreda gimnazijskog i strukovnog programa: Jelena Bratulić, Maja Jugovac, Mirta Krsnik, Filip Mihelčić i Luka Švić. Natjecanje od 2013. godine organizira Europski parlament i Ured za informiranje u Republici Hrvatskoj. Ovog puta mogle su sudjelovati srednje škole iz Istarske i Primorsko-goranske županije. Timovi koji su ocjenjeni s najviše bodova pokazali su izrazito visoku razinu znanja o Europskoj uniji, Europskom parlamentu i tekućim događanjima u Europi i svijetu te su to vješto prezentirali.

Upravo zbog kvalitete timova, ocjenjivačka komisija odlučila je nagraditi pet najboljih škola, umjesto tri, kako je prvotno najavljeno. Nagrada koju su naši učenici osvojili je putovanje u Strasbourg za 24 učenika i dvoje profesora, u sklopu čega će posjetiti Europski parlament i prisustvovati sjednici.

gssjd.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.