Učitelji otvaraju vrata u svijet znanja

2Čak su 40 godina neprekinutog rada u prosvjeti izdržali Zvonko Perković i Anka Brnčić, učitelji u pazinskoj Osnovnoj školi Vladimira Nazora, koji su prvaci po stažu među jubilarcima nagrađenima na svečanosti u Pazinu povodom Svjetskog dana učitelja.

Priznanja za 35 godina radnog staža u prosvjeti dobili su Rita Ujčić, Nevija Gabrić i Josip Šiklić, za 30 godina Dubravka Džekić, Livija Žufić i Miloje Trajković, a za četvrt stoljeća Vesna Opašić, Margita Ladavac, Branko Peruško, Mirjana Zović i Vesna Čubrić. Još su 23 odgajatelja, učitelja i profesora dobila priznanja za 10, 15 i 20 godina staža.

Čestitajući prosvjetarima Pazinštine Svjetski dan učitelja, pazinska dogradonačelnica Mirjana Galant istaknula je da danas posebno treba biti svjestan važnosti učiteljskog poziva i djelovanja obrazovanja na razvoj društva, a ukazala je i na ugled i kvalitetu pazinskih obrazovnih ustanova koje ovome gradu pridaju atribut i “grada znanja”.

Podsjetila je i na aktualne poteze i planove gradske uprave u poboljšanju standarda školstva na Pazinštini: u planu je rekonstrukcija zgrade Dječjeg vrtića Olga Ban; već desetak godina investira se u matičnu zgradu Osnove škole Vladimira Nazora; rekonstruirane su škole u Lupoglavu, Cerovlju i Karojbi; gradi se školsko-gradska sportska dvorana za potrebe Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, a za buduća financiranja iz europskih fondova kandidirani su projekti izgradnje škole na Starom Pazinu te rekonstrukcije školskih zgrada u Pazinu i Trvižu.

Ravnateljica Osnovne škole Vladimira Nazora Zdenka Turkalj Čohilj istaknula je da je cilj Svjetskog dana učitelja mobilizirati podršku za učitelje, čiji je poziv nekad bio vrlo cijenjen, dok danas nogometaši ili estradne zvijezde zarađuju i tisuću puta više od najboljeg odgajatelja ili učitelja.

U ime nagrađenih jubilaraca zahvalila je Nevija Gabrić, rekavši da je učiteljska profesija jedna od najizazovnijih jer ona otvara vrata u svijet znanja.

Pazinsko obilježavanje Svjetskog dana učitelja pjesmom su, plesom, glazbom i poezijom, oplemenili polaznici pazinskog Dječjeg vrtića Olga Ban, Osnovne škole Vladimira Nazora, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, Pazinskog kolegija klasične gimnazije, Osnovne glazbene škole, i grupa Nola.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.