Udruga Mitterburg pokrenula humanitarnu akciju za Dom zdravlja Pazin

mitterburg_akcija.jpgPotaknuti potrebom Odjela za djelatnosti fizikalne terapije pazinskog Doma zdravlja, udruga Mitterburg iz Pazina započela je danas humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za nabavku neophodne medicinske opreme za liječenje građanki i građana cijele Pazinštine.

Trenutno u pazinskoj ispostavi za fizikalnu terapiju ne postoji Magneto pulsar 2 s velikim obručem i drvenim krevetom za magneto-terapiju pa pacijenti moraju putovati na liječenje u druge gradove, što nekima predstavlja veliku financijsku prepreku te odustaju od terapije i gube mogućnost izlječenja. Vrijednost potrebnog aparata s pripadajućom opremom iznosi 28.566,75 kuna, javljaju iz udruge.

Ovaj aparat omogućava niz različitih terapija s niskofrekventnim magnetnim poljem. Podesivi parametri, veliki aplikator oblika obruča kojeg je moguće namjestiti po cijeloj dužini ležaja izrađenog u drvu, te mali aplikator također oblika obruča nude terapeutu mogućnost kako lokalne terapije tako i terapije cijelog tijela. Dva neovisna kanala dozvoljavaju obradu dva pacijenta istovremeno, pa znatno povećavaju učinkovitost fizioterapijske jedinice i skraćuju dragocjeno vrijeme kako terapeutu tako i pacijentima. Niskofrekventna magnetoterapija nema toplinskih i mehaničkih utjecaja na tkivo ili metalne implantate, pa su nuspojave zanemarive. Metoda je stoga sigurna i ugodna za pacijenta.

– Ovom akcijom želja nam je svojim angažmanom potaknuti građane Pazina i njegove poslovne subjekte da, u okviru svojim mogućnosti, doniraju sredstva i time pomognu u kupnji navedene opreme na korist svih građana i građanki Pazina i Pazinštine. Današnjom akcijom na glavnom trgu u Pazinu informirali smo građane o samoj akciji i podijelili im uplatnice preko kojih mogu izvršiti izravnu uplatu na poseban žiro račun Doma zdravlja Pazin koja će namjenski biti utrošena na kupnju navedenog aparata. Sljedeći korak bit će kontaktiranje i animiranje poslovnih subjekata Pazinštine s ciljem prikupljanja dodatnih sredstava, kažu u udruzi.

Uplate se mogu izvršiti na žiro račun:

Primatelj: Istarski domovi zdravlja Pula, ispostava Pazin

Žiro račun: 2407000-1118043570

Poziv na broj: 3400

U opis plaćanja napisati: donacija za fizikalnu terapiju

Udruga Mitterburg i djelatnice fizikalne terapije Doma zdravlja Pazin, Jadranka Radović, Ljerka Radolović te Paola Cvitić uz podršku Dr. Sandre Rusac Kukić kao vanjske suradnice, ovom se prilikom žele zahvaliti svima koji su pokazali dobru volju i do sada pomogli u ovoj humanitarnoj akciji unatoč teškoćama u cjelokupnom gospodarstvu, pokazujući time da je zdravlje ipak svima na prvom mjestu.

ipress.hr

4 komentara na “Udruga Mitterburg pokrenula humanitarnu akciju za Dom zdravlja Pazin”

 1. Nono napisao:

  Bravo mladi IDS-ovci

 2. johndoe napisao:

  zaš nigdje ne piše ki su članovi udruge ili predstavnici??

  1. admin napisao:

   O Udruzi Mitterburg
   Udruga Mitterburg osnovana je u travnju 2010. Godine. Predsjednik Udruge je Enver Cinkopan. Glavni ciljevi udruge su okupljanje mladeži s područja pazinštine, organizacija aktivnosti s ciljem unapređenja životnih uvjeta i društvenog života mladih, organizacija ekoloških akcija, jačanje suradnje sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i šire te razvijanje programa međunarodne suradnje.

   1. johndoe napisao:

    Evo, već je jasnije:)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.