Udruga umirovljenika Pazinštine započela je projekt “1 2 3 – kontinuum”

Od 1. rujna do 8. prosinca 2017. godine traje projekt ” 1  2 3 – kontinuum” za koji je od Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule dobiveno 15 tisuća kuna nepovratnih sredstava iz Fonda gradova i općina. Radi se o maksimalnom iznosu koji je mogao biti odobren po projektu na bazi natječaja Mali projekti za bolje sutra iz ožujka ove godine. To je drugi put da je projekt umirovljenika uspješno prošao selekciju Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Udruga umirovljenika Pazinštine (to je novi naziv stare Gradske udruge umirovljenika Pazina) je nositelj projekta dok je partner SUH Pazina. Radi se o svojevrsnom nastavku projekta “1 2 3 želimo znati i mi ” koji je trajao od 5. rujna do 7.studenog 2016. godine kada je od Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva  dobiveno  13.570 kuna. S obzirom na velik interes osoba treće životne dobi za informatičko opismenjavanje osmišljen je novi projekt “1 2 3 – kontinuum”.

Projekt obuhvaća 8 radionica za 8 osoba starije životne dobi kako bi stekli osnovna informatička znanja te se mogli koristiti računalom jer bez njega je današnjica gotovo nezamisliva. Uz to 10 odnosno 12 polaznika lanjske početničke radionice nastavit će na 8 radionica s usavršavanjem tada stečenih novih znanja i vještina. Besplatne radionice za napredne bit će organizirane u listopadu, a za početnike u studenom. Završna konferencija projekta bit će održana početkom prosinca 2017. godine.

Konstituiranje Projektnog tima, u sastavu Vinko Cerovac, predsjednik Udruge, Nidija Kiršić, tajnica SUH-a Pazina i Selvina Benić, voditeljica projekta, održano je 8. rujna. Tada je utvrđen gantogram aktivnosti, dogovoren izgled logotipa projekta za koji je idejno rješenje izradio Marko Cerovac koji će voditi radionice. Također je dogovoreno da će radionice biti u prostorijama SUH-a Pazina, Trg male fontane 2. i to utorkom i petkom od 11 do 13 sati. Oglas za radionice za početnike bit će objavljen  početkom listopada 2017. godine.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.