Uhvaćen kradljivac s područja Poreča

Djelatnici porečke, pazinske i labinske policije su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 30-godišnjakom s područja Poreča utvrdili osnove sumnje da je počinio 7 kaznenih djela i to 5 krađa i 2 teške krađe provaljivanjem od čega jednu u pokušaju.

Muškarca se sumnjiči da je u periodu od 21. lipnja prošle godine do 6. veljače ove godine u turističkom naselju u Rapcu, iz mobilne kućice otuđio digitalni fotoaparat i dva mobitela. Potom je u dva navrata u turističkom naselju u Taru iz dvije mobilne kućice otuđio torbu s novčanikom i novcem, zlatni nakit, navigacijski uređaj te mobitele, ručni sat i digitalni fotoaparat. Također ga se sumnjiči da je dvije krađe počinio u autokampu u Funtani gdje je iz dvije mobilne kućice otuđio novac iz novčanika, te mobitele, ručne satove, sunčane naočale i štap za pecanje. Navedenim kaznenim djelima oštetio je strane državljane za više desetaka tisuća kuna.

U području Tinjana, muškarac je provalio u obiteljsku kuću iz čije unutrašnjosti nije ništa otuđio jer ga je u tome spriječio vlasnik 62-godišnjak iz Tinjana.

Kazneno djelo teške krađe provaljivanjem počinio je na adresi Podupci u Poreču kada je provalio u stan 56-godišnjaka iz Poreča i iz unutrašnjosti otuđio razne predmete među kojima zlatninu i prijenosno računalo oštetivši ga za veći novčani iznos.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, muškarac je 7. veljače oko 23 sata priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

istarska.policija.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.