Uhvaćeni višestruki počinitelji kaznenih djela

Suradnjom porečke i pazinske policije provedeno je kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom iz Poreča i 21-godišnjakom iz Tinjana kojim je utvrđena osnovana sumnja da su na području Poreča i Pazinštine počinili više kaznenih djela.

U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga stana kojeg koristi 20-godišnjak kojom prilikom je pronađeno 0,14 g opojne droge marihuane te više predmeta za koje postoji sumnja da potječu sa izvršenih kaznenih djela teških krađa.

Utvrđena je osnovana sumnja da je 20-godišnjak u vremenu od 15. studenoga do 1. prosinca 2010. godine u Tinjanu sa gumenog čamca demontirao i otuđio vanbrodski motor te ga sakrio u obližnju šumu nakon čega je izvijestio 21-godišnjaka koji mu je taj motor svojim vozilom prevezao do stana, a koji je tijekom pretrage pronađen, pri čemu su oštetili vlasnicu za oko 25 tisuća kuna.

Također je utvrđeno da je 20-godišnjak u mjesecu kolovozu i prosincu 2007. godine u Poreču izvršio provale u kiosk „Tisak“ pri čemu je otuđio razne cigarete i druge artikle.

Nadalje, provedena je pretraga stana kojeg koristi 21-godišnjak kojom prilikom je pronađeno 0,33 grama opojne droge marihuana, a također je utvrđena osnovana sumnja da je 27/28. svibnja 2010. godine provalio u prostorije jedne udruge u Tinjanu iz čije je unutrašnjosti otuđio prijenosno računalo.

U subotu, 15. siječnja u 17 sati 20-godišnjak i 21-godišnjak su uz kaznene prijave privedeni Istražni u centar Županijskoga suda u Puli.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

policija.hr

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.