Uklonjeno opasno stablo iz parka Velikana

Ulica Dinka Trinajstića u Pazinu je bila neko vrijeme zatvorena za promet zbog uređivanja vegetacije u Parku istarskih velikana što su obavljali radnici pazinske komunalne tvrtke Usluga uz pomoć buzetskog obrta Vilstroj. Osim uklanjanja visokih suhih grana pomoću mehanizacije najzahtjevniji zahvat bilo je uklanjanje velikog stabla u blizini klupa za odmor u južnom dijelu parka. Kako saznajemo od predstavnika Usluge njega su ispilili na nalog gradskog komunalnog odjela, jer je zbog bolesti bio opasan da se sruši na nekoga. S obzirom da se više građana povremeno žalilo da se uklonjena stabla ne nadomještaju novim sadnicama planiramo s nadležnima provjeriti koliko je posljednjih godina na području grada posađeno sadnica, radi li se samo o subjektivnom dojmu ili se doista ne sadi dovoljno. A. D.

https://www.glasistre.hr/istra/uklonjeno-opasno-stablo-iz-parka-velikana-589280

2 komentara na “Uklonjeno opasno stablo iz parka Velikana”

 1. Arboretum napisao:

  Svakako treba vidjeti politiku obnove porušenih i popiljenih stabala jer ne pamtim kad se zadnji put nešto posadilo, pogotovo smisleno.
  Mini arboretum o kojem je Zagor napravio letak pravo je bogatstvo, a stabla u njemu se samo pile. Ključno je da se ta stabla, kao i ona na šetalištu, krenu planski obnavljati, istim sortama, da se održi neko naslijeđe.
  Također, po ostatku grada je također uklonjena hrpa stabala.
  Dakle, što i kako dalje?
  I jedna priča iz kuloara, za provjeriti – da li je istina da se više za plan obrezivanja vegetacije u gradu, a također i za planiranje obnove iste, ne konzultiraju neki stručnjaci iz tog područja nego to rade zaposlenici komunalnog poduzeća, po sistemu reži, reži čim kraće, da duže traje obrezano (radi manjeg troška), bez obzira na red obrezivanja?

  1. Anonimno napisao:

   Stvarno misliš da postoji ikakva “politika obnove porušenih i popiljenih stabala”?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.