Ukrajinac Maksym Averin pobjednik je Trofeja Poreč

2Član azerbejđanske momčadi Synergy Baku Cycling Project, Ukrajinac Maksym Averin pobjednik je dvanaestog izdanja jednodnevne utrke “Trofej Poreč“ (UCI kategorije 1.2) u organizaciji BK „Meridiana – Kamen Pazin“ iz Pazina. Drugo mjesto osvojio je Austrijanac Daniel Biedermann (Team Gourmetfein Simplon Wels) te treće dvostruki pobjednik utrke, Slovenac Matej Mugerli (Adria Mobil).

Sunčani dan primamio je podosta gledatelja uz stazu da isprate utrku koja je vožena u nedjelju 09. ožujka 2014. godine po Poreštini. Ukupno 200-tinjak biciklista startalo je kod hotela Valamar Diamant a čak njih 153 došlo je na cilj u vremenu pobjednika kod hotela Laguna Albatros u Zelenoj Laguni.

Najbrži u završnom sprintu Ukrajinac Maksym Averin sin je poznatog biciklista Aleksandra Averina koji je 1978. godine osvojio jednu od ondašnjih najvećih svjetskih amaterskih utrka “Utrka Mira“, poznate u svijetu i pod imenom “Berlin – Varšava – Prag“. Pobjedom u Poreču Averin je svojoj momčadi donio prvu pobjedu u ovoj sezoni.

Dobar rezultat ostvario je i kapetan pazinske momčadi Talijan Davide Mucelli završivši utrku na desetom mjestu. Antonio Santoro (53. mjesto) i Emanuel Kišerlovski (93. mjesto) također su prošli ciljem u vremenu pobjednika.

Suorganizatori utrke “Trofej Poreč“ su – Turistička zajednica Grada Poreča, Valamar, Laguna Poreč i Istarska razvojna turistička agencija te brojni sponzori.

Nakon jednodnevnih utrka u Umagu i Poreču od 13. do 16. ožujka 2014. godine kreće etapna utrka “Istarsko proljeće“ s prologom i ciljem treće etape u Umagu te vrlo atraktivnim brdskim ciljevima u Labinu i Motovunu (prva i druga etapa).

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.