Umijeće laganja naših političara

Pinokio Prenosimo zanimljiv članak iz Barkuna.

Premda je notorna činjenica da u Hrvata političari toliko lažu da je teško naći iole poznatijeg hrvatskog političkog “djelatnika” koji se tako ne ponaša, u zadnje vrijeme oni tu u tome otišli toliko daleko, poprimivši gotovo epidemijske razmjere. Bit će da su naši poitičari toliko uvjereni da su njihovi birači, odnosno građani Lijepe naše, prave ovce zaražene kolektivnom amnezijom i ogromnim količinama praštanja “svojim” političarima, pa i u slučaju kada im bezočno lažu.
Kako je red da najprije pometemo smeće ispred vlastitih vrata među kandidate za najlažova Hrvatske nemoguće je izbjeći činjenicu da se pri samom vrhu te top-liste našao i naš župan Ivan Jakovčić, zani Nino, Manjino ili od milja i “naš Ninić”. Zasluge zato stekao je kada je, svega pad dana uoči parlamentarnih izbora naglo sebe promovirao među gorljive protivnike gradnje tvornice kamene vune “Rockwool” usred plodne i vodom bogate Raške doline, između Pićna, Potpićna i Tupljaka, protiv koje se masovno pobunilo stanovništvo u njenoj neposrednoj blizini.

Kada je vidio da je vrag odnio šalu, da se ljuljalju temelji njegove stranke, a i njega samog, promaknuo se u gorljivog zaštitnika tih ljudi, pardon dosadašnjih ovaca, optuživši za dolazak tog čudovišta u ekološki prosvjećenu Istru najprije svog dotad vjernog i odanog Branka Ružića. Gledajući Istranima ravno u oči župan će mrtav-hladan zaboraviti na ono što se ne može istisnuti iz glave – fotku o njegovom putovanju u Španjolsku, gdje se divio sličnoj tvornici Danaca, kao i dokumente i tajne ugovore potpisane od strane njegove Istarske razvojne agencije. Takvom profilu političara teško je danas vjerovati u iskrenost njegovih nastojanja da se tvornica i zatvori ne bude li drugog rješenja, već je nova njegova retorika i dalje tek mazanje očiju javnosti kako bi se ona primirila, a on spasio svoj obraz. Ono što on ne smije govorit govore njegove lutke na koncu, jednom Kajin, a drugi put Demetlika, kojem se, očito, omaklo “da će “Rockwool” i dalje dimiti, bunite li se vi ekolozi ili ne!”

Ostatak članka pročitajte na Barkunu

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.