Umjesto mobitela i kamere za 350 eura dobili kilogram soli

Dvojici, za sada nepoznatih, muškaraca u 30-im godinama u posljednjih je tjedan dana pošlo za rukom nasamariti 27-godišnjaka iz okolice Buja te 73-godišnjaka iz Pazina kojima su za oko 300 eura umjesto ponuđenih mobitela, kamere i navigacijskog uređaja prodali kilogram soli.

Prevaranti su žrtvama prilazili na ulici te im na lošem talijanskom jeziku ponudili na prodaju dva mobitela, kameru i navigacijsku uređaj sve za 350 eura uz izliku da nemaju novac za povratak u Italiju. Potencijalnim kupcima pokazali bi u torbi robu koju nude na prodaju, a dok bi ovi spremali novac spretni prevaranti su robu zamijenili kilogramom soli.

Mladić je na prijevaru nasjeo 14. kolovoza kada su ga oko podneva zaustavili na ulici u mjestu Petrovija, a on im je za robu platio 2.700 kuna dok su 73-godišnjaku prišli jučer u centru Pazina. Pazinjan se s prevarantima još i cjenkao te spustio cijenu s 350 na 300 eura, a kako novac nije imao sa sobom pozvao ih je kući i tamo im platio no, kada su otišli shvatio je da je u torbi u kojoj su mu ranije pokazali tehničku robu samo kilogram soli.

– Policija raspolaže opisom počinitelja za kojima se traga, a na građane apeliramo da ne nasjedaju na ovakve i slične povoljne ponude, kazala je Nataša Rogić, glasnogovornica PU istarske.

Barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.