Umjesto “Sporta” – gradska galerija

sport_galerija.jpgU bivšoj prodavaonici sportske opreme u pazinskoj Ulici Franine i Jurine uređuje se nova gradska galerija u koju će svoje djelatnosti preseliti pazinsko Društvo likovnih stvaratelja nakon četvrt stoljeća rada u maloj i tijesnoj “LG Galeriji” na Trgu male funtane. Tradicionalna izložba fotografske sekcije ovog pazinskog Društva u povodu Dana grada Pazina početkom lipnja bit će posljednja izložba u staroj galeriji, a prva sljedeća trebala bi biti u novoj, prostorno višestruko većoj.

Ova je vijest zapravo usputno iskrsnula iz jedne druge: u pazinskoj gradskoj upravi pripremaju formalno izjednačavanje uvjeta po kojima gradske udruge koriste prostore koje im je Grad dodijelio bez obzira na lokaciju.

Dosad su po “ekonomskim pravima” bile privilegirane udruge koje su dobile na korištenje prostore u bivšoj vojarni. Njima se simboličnom zakupninom od jedne kune po četvornom metru nastojalo izići u susret i stimulirati ih da vlastitim snagama urede dodijeljene prostore, koji uglavnom nisu imali nužnu infrastrukturu, a pogotovo namještaj i opremu.

Udruge u drugim gradskim prostorima plaćale su puno veću zakupninu, što je često stvaralo nesporazume jer se novac što bi ga Grad dodjeljivao udrugama za redovne djelatnosti morao trošiti na plaćanje zakupnine, odnosno vraćati tom istom Gradu.

Kako saznajemo u gradskoj upravi, u ovome “paketu” za spuštanje zakupnine na jednu kunu bit će Udruga antifašističkih boraca, Katedra Čakavskog sabora za povijest Istre, Jules Verne klub, udruge Albus i Veliki mali čovjek te spomenuti likovnjaci sa svojom novom galerijom.

D.Š. Glas Istre

7 komentara na “Umjesto “Sporta” – gradska galerija”

 1. psiho napisao:

  jer se novac što bi ga Grad dodjeljivao udrugama za redovne djelatnosti morao trošiti na plaćanje zakupnine, odnosno vraćati tom istom Gradu

  pa i uređenjem prostorija se novac za redovnu djelatnost vraća tom istom Gradu – grad iz proračuna za 2010 ni da ni jednu jedinu kunu iz proračuna vjerujem niti jednoj udruzi za uređenje prostorija u vojarni, već su udruge prepuštene da se same snalaze sa sredstvima koje su namjenjene za redovnu djelatnost.

  1. aaa napisao:

   mene zanima koliko grad, a to znaci i svi mi gubi time ca grad daje sve te prostore udrugama umjesto da ih ustupi gospodarskom sektoru bilo u najam ili kroz prodaju.. ali to kao da nikega ne zanima, imamo ionako love koliko ces..

   1. as napisao:

    Tuljan!

   2. zumbul napisao:

    logika mi govori da grad zapravo ne gubi ništa. bolje da se da udrugama nego da zjape prazni.

 2. bbb napisao:

  najbolje da se tebi da pa da otvoriš pekaru ili da se još jednom šipcu da za pekaru. Da se mene pita od ribarnice zdolon bi ionako trebali biti samo galerije, gift shopovi itd….

  1. ja napisao:

   nije losa ideja..samo treba i na druge nacine privuc ljude kako bi i gift shopovi imali smisla..

   1. buraj napisao:

    privuć ljude je posao TZ-a, posao Grada je da da povoljne cijene najma, a posao poduzetnika je da otvaraju butige i proizvode domaće suvenire u raznim oblicima, od domaće hrane, pića do razne robe

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.