Unatoč seriji poraza Pazinjani bez bijelog barjaka na Bahalinu

2Ni najcrnije prognoze nisu nagovještavale tešku situaciju u kojoj se nalaze nogometaši novaka iz Pazina. Počelo je, istina minimalnom, ali obećavajućom pobjedom protiv Nehaja, a kad su Kircima pod Kotorom uzeli, točnije rečeno poklonili, bod mnogi su pomislili da je na pomolu renesansa nekad velikog kluba, piše portal istrasport.eu.

No, realnost je surova, bio je to tek „labuđi pjev“ jer su nogometaši riječkog trenera Milana Žeželja upisali šest uzastopnih poraza, da saldo bude još crnji, čak četiri na svom travnjaku. Peh ih je pratio na svakom koraku, svakako najveći bilo je odsustvo vratara Roberta Funčića. Istina popularna pazinska „hobotnica“ vratio se na gol protiv Rovinja, ali su kola prije toga već nezaustavljivo krenula niza stranu.

Prošao je Funčić puno turbulentnih sezona, optimizam ga ne napušta unatoč činjenici koja je najveća „rak rana“ Pazinjana: „A što reći kad ne znamo ni tko će faliti, samim tim igrati.“ Domaćine cijeni, ali nada umire zadnja: „Vinodol je izrazito čvrsta i kompaktna momčad, posebno kad igraju na svom terenu. Mi se nećemo sigurno predati unaprijed, pa što bude. Bod bi nam dobro došao u ovoj vrlo teškoj situaciji.“

Milan Žeželj dijeli mišljenje svog vratara: “Mi ćemo tražiti svoju prigodu za bodo(vi)m(a). Moramo se postaviti hrabro, bili smo blizu i protiv Halubjana i protiv Rovinja, ali poklopio nam se nekoliko nesretnih faktora i sad smo tu gdje jesmo.

Prozivani smo da igramo samo s jednim napadačem, ali to govore oni koji ne razumiju kako dva od tri naša napadača moraju aktivno sudjelovati u obrani. I u Novom Vinodolskom krećemo sa tri napadača, kao i dosad, po bod(ove)“, odlučno je završio Žeželj.

Zov istarskog pršuta u Tinjanu prejak je za Pinčana, a neće biti ni Rudele, Bačića i Stranića.

tekst: istrasport.eu

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.