Uređenje mjesne kapele u naselju Katun Trviški

U prosincu 2011. godine, na zahtjev mještana naselja Katun Trviški započelo se s rekonstrukcijom odnosno adaptacijom mjesne kapele posvećene Svetom Josipu koju su 1935. godine izgradili mještani tog sela.

Ta je kapela krajem osamdesetih godina dvadesetog stoljeća prvi put adaptirana kada su izvedeni manji građevinski radovi. Kroz godine, kapela Svetog Josipa sve je više počela propadati što si mještani Katuna Trviškog nisu mogli oprostiti, a niti dozvoliti da djelo njihovih predaka samo tako padne u zaborav.

Uz financijsku pomoć Grada Pazina u iznosu od 16.654,20 kuna, započelo se s građevinskim radovima odnosno adaptacijom krovišta (kupole) kapele koje je izvodila građevinska tvrtka „NEŠ“ iz Margaroti, Općina Karojba. Radovi su obuhvaćali zaštitu trnitnog krova, rušenje grundala, čišćenje stare žbuke s kupole, šalovanje, armiranje i betoniranje grundala, žbukanje kupole i premazivanje zaštitnog sloja na kupoli i grundalu. Ostale građevinske radove (poput žbukanja vanjskih i unutarnjih zidova kapele, čišćenja kamenih blokova, skidanja i postavljanja škrilja oko kapele, postavljanja klupčica i kamenih ploča u kapeli, zamjena prozora i ostalo) koji su još u tijeku, mještani naselja Katun Trviški dovršavaju vlastitim sredstvima i rukama uz pomoć brojnih sponzora.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.