Uredili 88 kvadrata bivše kantine

Danas se u jutarnjim satima otvara klupska prostorija prvih dviju gradskih udruga, Sensei i Yama, koje useljavaju u bivšu vojarnu »Veli Jože«. Radi se o prostoru od 88 kvadrata u objektu nasuprot najveće zgrade kompleksa gdje se nekad nalazila vojna kantina. Ugovor s Gradom o korištenju prostorija udruge su potpisale početkom godine, a na radove su se bacile krajem svibnja.

– Prostor na prvi pogled nije bio loš, ali je trebalo napraviti mnoge stvari. Srušili smo pregradni zid dug šest metara, poskidali dijelove visećeg stropa i instalirali nove prozore i vrata, kaže predsjednik Yame Boris Širol. U sanitarnoj prostoriji zamijenili su pločice, a još trebaju postaviti umivaonike. S južnog su zida, koji je bio derutan i vlažan, također skinuli pločice te ga pokrili gipsanim pločama i izolacijom. Poseban trud zahtijevalo je uređenje poda: postavljena je hidro i toplinska izolacija, višeslojne iverične ploče te brodski pod. U posljednjih 5-6 mjeseci gotovo svakog dana se radilo na osposobljavanju prostorije, a najveći obol dali su Širol i Raul Nadišić uz pomoć majstora te roditelja polaznika tečaja udruge Sensei.

– Da je bilo struje, bili bismo puno prije gotovi jer, kad bi došlo škuro, nisi moga delat, požalio se Širol te dodao da su struju dobili pred sedam dana, a vodu tek prekjučer. Dakle, morali su se snalaziti: pazinski vatrogasci dopremili su im veliki kanistar vode, dok su struju posuđivali od susjedne mehaničke radnje i agrarije ili se koristili agregatom. Ukapčanje struje bilo im je čak uvjetovano i postavljanjem keramičkih pločica u sanitarnoj prostoriji, a onda su morali čekati i na zahtjev Grada HEP-u za uključivanje glavne razvodne kutije. Taj problem ostale udruge neće imati jer ona ima 12 brojila. Gradska tvrtka Pazin d.o.o. pred dva tjedna počela je sanirati krovište objekta.

Materijal i majstorske radove platili su članarinama uprihođenim prošlih godina, vlastitim novcem, ali i donacijama gospodarstvenika, kaže Širol te dodaje: »Nadam se da smo ih dobro uložili«. Za sve je radove utrošeno 80 tisuća kuna te 900 radnih sati, kaže Nadišić. Prostor će po dogovoru koristiti obje udruge zasad svakog radnog dana u terminima od 18 do 22 sata.

Anđelo Dagostin
www.glasistre.hr

3 komentara na “Uredili 88 kvadrata bivše kantine”

  1. yama napisao:

    majstori-u svakom pogledu-bravo boris i raul

  2. slika napisao:

    zašto se slika ne može povećat?

  3. slika napisao:

    tnx, lijepo izgleda

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.