Urušavanje zemlje i kamenja na novi zid pazinskog groblja

Groblje»Zemlja se urušava na groblje jer je potporni zid postavljen prenisko«, kaže Romano Mahović, koji živi u blizini gradskog groblja. Požalio nam se na loše izvedene radove na novom dijelu groblja Moj mir. Pred dva tjedna, kaže, zbog opasnosti od urušavanja kamenja morao je biti premješten jedan grob. Zato je povrh groblja protestno ispisao parolu: »Opasno po život – odron nasipa – vaši najmiliji«.
Na pitanje kako to da se novinarima nije obratila oštećena stranka, već on, Mahović odgovara da kao budući stanovnik pazinskog groblja želi da se prema mrtvima odnosi s poštovanjem. Žali se na slabo održavanje okoliša groblja, pokazuje s vanjske strane zida groblja razbacane lampione i osušeno cvijeće. Ukazuje i na pse smještene u kućice u blizini novoga groblja koji lavežom ometaju posjetitelje groblja.
Dragan Šipraka, direktor Usluge, koja upravlja grobljem, nije želio komentirati Mahovićeve navode o niskom potpornom zidu i o psima u blizini groblja, već nas je uputio na gradski komunalni odjel. Ipak, kaže da je u najmanju ruku čudno da se pet godina nakon izgradnje novog dijela groblja nasip počeo urušavati, ali je potvrdio da su na zahtjev stranke premjestili jedan grob. Okoliš groblja se, prema gradskom godišnjem planu, dvaput čisti. Nedavno je uređeno tzv. partizansko groblje. Postavljene su košarice za smeće i dvije klupe, a posađena su i tri čempresa. Instalirana je slavina na donjem katu groblja, obnavlja se fasada, krov i interijer kapelice, a redovito se mijenja sipina. Sređeni su i odnosi s kamenoklesarskim obrtom u okolici groblja. Šipraka je naglasio da se trude onoliko koliko im financije omogućavaju.
Novi pročelnik komunalnog odjela Danijel Maurović kaže da je nakon obavljenog izvida komunalnog redara utvrđeno da je netko kamenje namjerno gurnuo te je to prijavljeno Policijskoj postaji u Pazinu, ali iz policije još nema odgovora. Neslužbeno doznajemo da je istraga u tijeku te da se zbog toga ne mogu davati podaci o slučaju.

Anđelo Dagostin
Glasistre.hr

1 komentara na “Urušavanje zemlje i kamenja na novi zid pazinskog groblja”

  1. broj1 napisao:

    bumbari su se inkacivali

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.