Uskoro asfaltiranje nerazvrstanih cesta na Žminjštini

zminj.jpgPosljednja sjednica žminjskog vijeća bila je u znaku usvajanja programa asfaltiranja nerazvrstanih cesta u Općini Žminj. Za tu će se namjenu dignuti kredit od oko 3,2 milijuna kuna, a za ovaj program bit će utrošeno oko 3,6 milijuna kuna.

Riječ je o nastavku programa započetog 2001. godine, a u srpnju će biti isplaćena posljednja rata kredita koji je tada dignut za istu namjenu, pa se on samo namjerava produžiti. Asfalt će dobiti predio Klenovica od županijske ceste, nerazvrstana cesta za Puciće bit će sanirana, a asfaltirana će biti i cesta na relaciji Pucići Dolenji – Petešići – Blažučići. Asfaltirane će biti i nerazvrstane ceste u Humjani (prilaz kod Mačini), Vlašići, Kosići, Modrušani, Kranjčići, Haluzi, Tomišići, Mužini, Mengići, Karnevali, Rojnići, Badnjevari, Tončaki, Križanci, Kmeti – Damijanići, Petešljari, Potrati, Krničari- Zahariji, Pohmani-Rudani, Bošci, Klimni, Kuhari, Križmani, Orbanići, Vidulini, Stancija Reti, Stancija Žufić i Stancija Roži.

Ovim programom bit će asfaltirano oko 13 kilometara nerazvrstanih cesta. Uglavnom se radi o 2,5 metara širokoj cesti, a pojedine dionice bit će široke tri metra – one u Orbanići i Rojnići – dok će četiri metra biti široka cesta za Tomišiće, a pet ona na predjelu Klenovica. Rasprava je oko asfaltiranja trajala poduže, a glavnu je riječ vodio Gracijano Roce koji je bio mišljenja da bi se ukoliko je moguće sredstva za asfaltiranje trebala povećati. Njima bi se, gdje je moguće, asfalt širine 2,5 metara trebao proširiti za pola metra, a mišljenja je da je u program trebalo uvrstiti i dodatne ceste koje još nisu asfaltirane. Ipak, nakon rasprave vijećnik Roce je odustao od amandmana te je program jednoglasno izglasan.

Glas Istre, 9. svibnja 2011.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.