Uskoro popis sadašnjih i bivših zaposlenika za dionice HT-a

Početkom idućeg tjedna, 17. ožujka, bit će objavljen popis svih potencijalnih imatelja prava na kupnju dionica HT-a, te javni poziv svim zaposlenicima i ranije zaposlenim u HT-u da osobno provjere jesu li na popisu i je li on točan, najavljuje se u priopćenju nakon današnje sjednice povjerenstva za prodaju dionica HT-a zaposlenicima i ranije zaposlenim u HT-u pod posebnim pogodnostima.

Popis potencijalnih imatelja prava bit će objavljen na web stranicama HT-a, a javni poziv za provjeru podataka u dnevnim novinama, navodi se u priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću.

“Što se tiče pitanja isplate dividende za 2007. godinu, na sastanku je još jednom ponovljen stav Vlade da će svi oni koji kupe dionice HT-a ostvariti i pravo na isplatu dividende za 2007. godinu”, ističe se u priopćenju.

Sastanak Povjerenstva za izradu prijedloga mjerila za ostvarivanje prava zaposlenika i ranije zaposlenih u društvima HT – Hrvatske telekomunikacije d.d., Hrvatskim poštama d.d., te ranije zaposlenih u javnom poduzeću poštanskog i telekomunikacijskog prometa HPT – Hrvatska pošta i telekomunikacije, na kupnju dionica HT-a pod posebnim pogodnostima održan je pod predsjedanjem potpredsjednika Vlade Damira Polančeca u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Na sjednici je dogovoren plan aktivnosti kako bi se u što skorijem roku ostvarilo pravo na kupnju dionica HT-a. Uz dogovor o objavi popisa potencijalnih imatelja prava, te objavu javnog poziva da zaposleni i ranije zaposleni provjere popis, u priopćenju se ističe i da je, s ciljem stabilizacije cijene, dogovoreno da će biti određeno tzv. lock up razdoblje u kojem se neće moći raspolagati s kupljenim dionicama.

Detaljniji model će se utvrditi nakon dobivanja konačnog popisa. Međutim, svakako će se poštivati načelo da zabrana raspolaganja dionicama traje kraće za zaposlenike s dužim radnim stažem, navodi se u priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Barkun.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.