Uskoro radionica remiksiranja tradicionalne glazbe

veja_etnofilm_2015Radionica remiksiranja tradicionalne glazbe nacionalnih manjina “Remiks identiteta” koju organizira udruga Metamedij, predstavljena je danas u Dnevnom boravku DC-a Rojc. Radionica će biti održana od 25. do 31. svibnja u klubu Metamedia u pulskom Rojcu, a prijave su otvorene do 18. svibnja.

Sedmodnevna radionica bit će posvećena tradicijskoj glazbi nacionalnih manjina u Istri i njezinom remiksiranju kroz glazbene programe Ableton i Reason, pojasnio je Toni Flego, projektni asistent u udruzi Metamedij. Polaznike će kroz upoznavanje tradicijske glazbe i njezinih elemenata voditi poznati glazbenici i etnomuzikolozi Dario Marušić i Goran Farkaš. Produkciju i remiksiranje u Ableton i Reason programima polaznicima će predstaviti Marino Morosin a.k.a Rinoma, mladi vodnjanski umjetnik i producent.

Cilj je radionice, naglasio je Flego, unaprijediti znanja polaznika na glazbenim programima Ableton i Reason te upoznati mlade s bogatstvom i značajem tradicijske glazbe.

Na tom tragu, Goran Farkaš je naglasio da će polaznici biti upoznati s terminom “tradicija” i što sve zapravo spada u segment kulturne baštine. “Pokušati ćemo približiti i objasniti ljudima da tradicija nije nešto što se događalo davno prije, već se ona odvija i danas” zaključio je.

Radit će se na prepoznavanju strukture tradicijskih pjesama i elemenata koje ih tvore da bi oni kasnije bili iskorišteni u sasvim novom kontekstu, pojasnio je Marušić i dodao da će se voditi računa o tome da konačna verzija produciranih pjesama bude prihvatljiva i prepoznatljiva njihovim baštinicima.

Konačni ishod radionice bit će nastup uživo i objava pjesama na CD-u kao nastavak prošlogodišnjeg izdanja Remade in Rojc – Remiks identiteta.

Više informacija možete pronaći na www.metamedia.hr i Facebook profilu udruge.

kulturistra.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.