Uskoro radionice u sklopu projekta ISTRAžimo sa znanjem

Projekt “ISTRAžimo sa znanjem” koji je započeo u travnju 2019. godine provodi Pučko otvoreno učilište u Pazinu u suradnji s turističkom agencijom Contineo. Projekt vrijednosti 1.660.549,95 kuna financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda.
U sklopu projekta priprema se program obrazovanja za turističke i eno – gastro vodiče.

Eno -gastronomska ponuda važan je čimbenik turističke ponude Istre koji goste privlači tijekom cijele godine. Kroz četiri ciklusa predavanja polaznici će steći nova znanja i kompetencije za zapošljavanje na konkurentnom tržištu u sektoru turizma. Po završetku, dobit će licencu turističkog i eno-gastro vodiča. Planirani početak edukacije je veljača 2020. godine, a u projekt će biti uključeno 40 mladih nezaposlenih osoba do 25 godina starosti te osobe starije od 54 godine te osobe s invaliditetom. Sudjelovanje u svim programima je besplatno.

Obrazovni program:
• Konverzacijski tečaj talijanskog i engleskog jezika
• Tečaj interpersonalnih i komunikacijskih vještina
• Tečaj za turističkog vodiča
• Tečaj za eno – gastro vodiča
Inovativnost programa: Prvi verificirani program za eno – gastro vodiča
Tko se može prijaviti: Mlade osobe do 25 godina starosti, koje su u trenutku upisa nezaposlene i osobe starije od 54 godine te osobe s invaliditetom.

Ciljevi projekta su: Poboljšati kapacitete Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu za razvoj kvalitetnih programa obrazovanja i osposobljavanja temeljenih na potrebama tržišta rada i ishodima učenja i Povećati zapošljivost mladih osoba u turizmu na održiv način, izradom i provedbom programa za eno-gastro vodiča te stjecanje dodatnih vještina ključnih za tržište rada.

Ciljevi će se ostvariti kroz tri projektna elementa. U prvom elementu će se formirati kvalitetan tim stručnjaka koji će raditi na razvoju programa eno – gastro vodiča, ali i dodatnim programima interpersonalnih vještina i konverzacijskih tečajeva na stranim jezicima uz informiranje putem HZZ-a i medija te selekciju ciljne skupine. U drugom elementu gradit će se kapaciteti predavača i mentora (pedagoške i andragoške vještine, moderne metode poučavanja), dok će se u trećem elementu provesti edukacije za dvije skupine od po 20 polaznika. Po završetku, polaznici će se predstaviti potencijalnim poslodavcima putem e-životopisa i konferencije.

Za više informacija i prijavu kontaktirajte:
Pučko otvoreno učilište u Pazinu
Šetalište Pazinske gimnazije 1, 52000 Pazin
095 4564 564
[email protected]
www.puckouciliste-pazin.hr

Preuzmi letak

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.