Uskrsni koncert posvećen Nellu Milottiju

mf832_kanat_2005-2.jpg(Glas Istre, 28.4.2011.) Mješoviti pjevački zbor Roženice iz Pazina održao je na Uskrsni ponedjeljak svoj tradicionalni uskrsni koncert u ovdašnjoj župnoj crkvi sv. Nikole, posvećen uspomeni na nedavno preminulog dugogodišnjeg ravnatelja zbora Nella Milottija.

Pod ravnanjem Ines Kovačić Drndić, Roženice su u prvom dijelu koncerta izvele pet stavaka Milottijeve “Mise zahvalnosti”, skladane 2002. godine, a u drugom dijelu sakralne skladbe “Tijelo Hristovo” Miodraga Govedarice, “Locus” Antona Brucknera, “Panis Angelicus” Cezara Franka, u kojoj je kao solist nastupio tenor Miljenko Ladavac, te ariju Leonore iz Verdijeve
opere “Moć sudbine”, u kojoj je solo nastup imala sopranistica Snježana Mrak, dok je uvodnu sekvencu na flauti odsvirala Emina Svilar.

Kraj koncerta obilježen je još jednom posvetom Milottiju, izvodenjem najdraže zborske skladbe pokojnog maestra – “Va pensiero” iz opere “Nabucco”. Prezadovoljna publika poduljim je pljeskom poželjela još pa je na bis, uz poziv dirigentice Kovačić Drndić publici da zapjeva zajedno s Roženicama, izvedena još i “Kraljica neba”. Izvedbe zbora na klavijaturama je pratila Kristina Puh, a glazbeni program ovog uskrsnog koncerta imao je i prigodni poetski dodatak u nastupu pjesnikinja Nade Galant iz Žminja i Ane Krnjus iz Pazina.

O koncertu odnosno predstavljanju uglednog pazinskog zbora treba reći da je, brižljivo odabranim repertoarom i kvalitetom izvedbi, dao vrlo dojmljiv estetski doprinos blagdanskoj
atmosferi. Roženice se odlikuju odličnom uvježbanošću, uz isticanje pjevačkih kvaliteta kako solista, tako i cjeline zbora, koji se izvrsno nosi i s teškim višeglasnim aranžmanima i sa zadaćom stvaranja atmosfere u rasponu od svečane himnične do kontemplativne, kako se od sakralne glazbe i očekuje.

Glas Istre, 29. travnja 2011.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.