Usluga d.o.o. uvodi novi sustav gospodarenja komunalnim otpadom

U svrhu poboljšanja javne usluge i održivog razvoja grada, na području grada Pazina uvodi se novi sustav gospodarenja komunalnim otpadom.
Zdraviji, pravedniji i ekološki održiv sustav omogućit će podizanje razine odgovornosti i svijesti o važnosti smanjenja količine otpada te njegovih štetnih utjecaja na okoliš.

Otpad se više neće zakopavati i zatrpavati, nego će se sustavno zbrinjavati uz najviše zdravstvene i ekološke standarde na županijskom centru za odlaganje otpada Kaštijun.

U svrhu provedbe novog sustava gospodarenja otpada i obvezu poštivanja Zakona o održivom gospodarenju otpadom, trgovačko društvo Usluga d.o.o. osigurala je nabavu 40 novih polupodzemnih spremnika za miješani komunalni otpad zapremnine 5000 litara koji će zamijeniti postojeće kontejnere te omogućiti efikasnije gospodarenje otpadom. Prvi takav polupodzemni spremnik postavio se danas u Muntriljskoj ulici.

Polupodzemni spremnici bit će opremljeni otpadomjerom zapremnine 25 litara koji će se otvarati putem korisničkih kartica. Svim korisnicima (kućanstvima i pravnim subjektima) bit će podijeljene dvije korisničke kartice te će otvaranje otpadomjera bilježiti količinu odloženog otpada.

Za efikasno pražnjene spremnika po principu „jedan grad, jedan dan, jedan radnik, jedan kamion“ nabavljen je i novi kamion specijalno opremljen za pražnjenje  polupodzemnih spremnika.

Prvi polupodzemni spremnici postavljat će se u užem središtu grada. Usluga d.o.o. održava pravovremenu edukaciju građana o novom, zdravijem i ekološki održivom sustavu gospodarenja otpadom i važnosti smanjena otpada.

Prednosti novih spremnika su veliki kapacitet na malom prostoru, smanjenje broja kontejnera na javnim površinama, sprječavanje raznošenja otpada i širenja neugodnih mirisa te u konačnici vizualno prihvatljivije rješenje.

Pravedniji sustav gospodarenja otpadom omogućit će korisnicima uvid u količinu odloženog  otpada i plaćanje po količini odloženog otpada.

U svrhu smanjenja količine otpada korisnici usluge će u polupodzemni spremnik odlagati miješani komunalni otpad, a ostale vrste komunalnog otpada (papir, staklo, plastika i metal, itd.) odlagat će u za to namijenjene spremnike odnosno zelene otoke.

Pod sloganom „Pazin! Zato i odvajam otpad“ Usluga d.o.o. započela je i edukativnu kampanju građana te dijeli edukativne letke o uvođenju novog sustava gospodarenja otpadom i načinu smanjenja miješanog komunalnog otpada.

Zdraviji, pravedniji i ekološki održiv sustav gospodarenja otpadom iskorak je ka najvišim ekološkim standardima zbrinjavanja otpada i želji da Istra postane prva bio regija u Hrvatskoj.

http://www.usluga-pazin.hr/hr/novosti/detail/177/polupodzemni-cuvari-zdravlja-i-okolisa-nicu-u-pazinu/

2 komentara na “Usluga d.o.o. uvodi novi sustav gospodarenja komunalnim otpadom”

  1. . napisao:

    I koliko će nas lupit po žepu?

  2. Šime napisao:

    Samo pitanje – ukoliko ne bacim nikakvo smeće ne bi li isto tako trebao biti oslobođjen plaćanja?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2020.