Uspjeh futsal ekipe OŠ ”Vladimira Nazora” Pazin

futsal_2013Dok su u Gradu Pazinu oči sportske javnosti uprte u malonogometni događaj godine tj. Zimsku malonogometnu ligu na kojoj godinama nastupaju poznate ekipe poput Setuma, Novog naselja, Kašćerge i ostalih jedna za njih mala ekipa neprimjetno, marljivim radom niže u tom sportu vrhunske rezultate. To je za mnoge ‘velike’ ljude nepoznata ekipa ali među djecom jako poznata futsal ekipa osnovne škole ”Vladimir Nazor” iz Pazina koju čine djeca rođena 1998. i 1999. godine tj. učenici sedmih i osmih razreda.

Dugogodišnji trud ljubitelja futsala i nastavnika tjelesnog odgoja u pazinskoj osnovnoj školi prof. Dalibora Radovića polako izlazi na vidjelo, a rezultati tog rada vide se i cijene na području cijele Republike Hrvatske gdje je ova ekipa nastupala i u gdje je u najljepšem svijetlu predstavljala svoj grad Pazin i svoju Osnovnu školu ”Vladimira Nazora” iz Pazina. U svakom mjestu gdje su nastupali čule su se samo riječi hvale za ovu mladu ekipu i njenog voditelja te pozivi za ponovni susret.

Ova lijepa priča o mladim malonogometašima krenula je kada je ekipa Matične škole u Pazinu nakon brojnih treninga bez ikakvih poteškoća osvojila 1. mjesto na općinskom prvenstvu osnovnih škola te je ujedno izborila nastup na županijskom prvenstvu. Međutim trebalo je nastaviti trenirati, a kiša, mraz i snijeg to nikako nisu dozvoljavali. U potrazi za dvoranom dogovorila se prijateljska utakmica sa ekipom Klasične gimnazije u Pazinu. Pošto su se osnovci pokazali kao dostojan protivnik gimnazijalcima na obostrano zadovoljstvo nastavljeno je održavanje međusobnih susreta u dvorani Klasične gimnazije.

Kao nagradu za trud i upornost prof. Radović je za svoje dečke krajem prošle godine organizirao utakmicu protiv državnih prvaka u futsalu kadeta MNK ”Nacional” i MNK ”Ljubešćica” koje su odigrane u Zagrebu. Dečki iz Pazina su obje utakmice izgubili, ali su pokazali da znaju igrati i da se mogu nositi s najboljim ekipama države. A kako se dobar glas daleko čuje uskoro je stigao poziv iz Osijeka za odigravanje utakmice protiv ekipe MNK ”Osijek 031”. Malonogometaši nisu htjeli propustiti takvu priliku pa su puni vjere u sebe 22.12.2012. krenuli put Slavonije. Usput su u Zagrebu odigrali utakmicu protiv prvoligaša ”Alumnusa” te slavili s visokih 16 : 2. Taj rezultat im je podigao samopouzdanje uoči utakmice u Osijeku. Dodatni motiv je bio i taj što je utakmica OŠ ,,Vladimira Nazora” i MNK ”Osijeka 031” išla u direktnom prijenosu putem MaxiSport.tv portala kao i jako dobro popunjene tribine dvorane ”Zrinjevac” u Osijeku. Pazinjani su odličnom igrom pobijedili ekipu domaćina 3 : 1 u glavnom susretu. Nešto kasnije su u revijalnoj utakmici odigranoj u Sarvašu porazili i drugu ekipu MNK ”Osijek 031” rezultatom 6 : 4.
Početkom godine ekipa OŠ pozvana je na turnir u Makarsku gdje je odigrala tri utakmice i ostvarila 3 uvjerljive pobjede te osvojila 1. mjesto na turniru. Tu su nadigrane ekipe MNK ”Vrgorac” ( 4 : 0 ), MNK ”Porto Tolero” iz Ploča ( 2 : 1 ) te MNK ”Novo Vrijeme” iz Makarske ( 8 : 1 ). Time su pokazali svoju nadmoć i nad klubovima iz Dalmacije.
Da MNK ”Ljubešćica” nije zaboravila na utakmicu odigranu u Zagrebu pokazalo se kad su Pazinjani pozvani da sudjeluju na njihovom turniru u Ljubešćici kraj Varaždina. To je bio veliki izazov za ovu malu futsal ekipu osnovne škole jer su na tom turniru sudjelovali najjači malonogometni klubovi iz Zagreba, Varaždina i okolice. Kao priprema za taj turnir odigrane su utakmice u Poreču protiv ekipe tamošnje osnovne škole gdje je ostvarena pobjeda 10 : 1 te u Pazinu s OŠ Barban koju su naši dečki pobijedili 18 : 0. Ti rezultati su pokazali da mladići iz Pazina mogu bez straha krenuti u nove izazove. Tako je i bilo pa su 24.02.2013. krenuli za Ljubešćicu. U prvoj utakmici su se susreli sa domaćinom MNK ”Ljubešćica” i odmah su doživjeli poraz 4 : 2 .Međutim ovaj poraz ih nije shrvao nego su hrabro krenuli naprijed. U drugoj utakmici su pobijedili MNK ”Varaždinske toplice” 2 : 0 ,a zatim i zagrebački MNK ”Alumnus” 4 : 1. Time su izborili nastup u polufinalu turnira gdje ih je čekao MNK ”Varaždin” .Nakon velike borbe Varaždinci su pobijedili rezultatom 6 : 4 čime su naši dečki ispali iz borbe za zlato, ali zato su dobili za protivnika MNK ”Nacional”. Ova utakmica je osnovcima iz Pazina bila prilika da se osvete ”Nacionalu” za poraz u svojoj prvoj ‘velikoj’ utakmici i u tome su uspjeli te su pobijedili momčad iz Zagreba rezultatom 3 : 1 te su ujedno osvojili odlično 3. mjesto na ovom turniru. O snazi ovog turnira govori i podatak da su jake ekipe poput MNK ”Fotex” i MNK ”Novi marof” ispali već u razigravanju po skupinama.

Ovim lijepim sportskim uspjesima pazinska mladež je dokazala da se isplatilo marljivo trenirati kako u NK ”Pazinka – Pazin” gdje trenira većina igrača ove ekipe tako i u školi pod vodstvom njihovog učitelja tjelesnog, Isto tako za svaku pohvalu su trud i odricanje njihovog voditelja prof. Dalibora Radovića koji je svoje slobodno vrijeme posvetio ovoj talentiranoj generaciji. Pohvale zaslužuje i ravnateljica pazinske OŠ gđa. Zdenka Turkalj Čohilj na podršci , brojni sponzori bez kojih se ne bi moglo odlaziti na sva ta gostovanja, te roditelji koji prate djecu na putovanjima.

Za futsal ekipu Osnovne škole ”Vladimira Nazora” Pazin pod vodstvom prof. Dalibora Radovića igraju : Paolo Lovrinić, Erik Šepić, Petar Aničić, Leon Ferenčić, Antun Selar, Atanas Gjurchinoski, Emanuel Londero, Igor Lepinjica, David Derossi, Ivan Lepinjica te Erik Bažon

Nakon ovog lijepog iskustva i toliko jakih utakmica malonogometna ekipa Pazinske osnovne škole s nestrpljenjem očekuje županijsko natjecanje osnovnih škola gdje će bez obzira na rezultat pokazati da se u gradu Pazinu igra lijep nogomet. Također se nadaju da će ubrzo u svojoj novoj školskoj dvorani moći ugostiti prvoligaške malonogometne klubove te i svom gradu prezentirati vrhunski dječji nogomet.

futsal_2013

Viliam Šepić / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.