Uspješan humanitarni koncert

Spomen domU subotu, 01. prosinca u Velikoj dvorani Spomen doma održan je drugi humanitarni koncert „Za zdrav život“, koji je povodom „Međunarodnog dana osoba s invaliditetom“ organiziralo Društvo tjelesnih invalida Pazin.Na koncertu je prikupljeno oko 8.000 kuna koje će se zajedno sa sredstvima prikupljenim 18. studenog na biciklijadi iskoristiti za projekt terapijskog jahanja za najmlađe članove DTI Pazin te za kvalitetniji i bogatiji program rada Društva u idućoj godini.

Pozdravne riječi uputili su gost iz Pule, Mladen Pucarić, predsjednik Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Istarske županije te pazinski gradonačelnik Neven Rimanić. Posebno dirljivo bilo je izlaganje gospođe Ines Srblin koja je prisutne upoznala o blagodati terapijskog jahanja koje je umnogome pomoglo njenom bolesnom sinu Tihomiru. Pozivu organizatora odazvali su se brojni izvođači koji su svojom pjesmom, svirkom i plesom više od dva sata zabavljali dobro raspoloženu publiku koja je do posljednjeg mjesta ispunila Veliku dvoranu Spomen doma. Nastupili su sjajni mladi pjevači, Ivan Fabris (7 godina) iz Faturi pored Tinjana i Mateo Pilat (13 godina) iz Karojbe. Dora Krsnik i Aldo Foško svirali su na gitari odnosno klarinetu, a svoje plesno umijeće pokazale su djevojke iz pazinske plesne grupe „The spirit“. Dječja sekcija Folklornog društva „Pazin“ i „Kumpanija Kosirići“ iz Tinjana otplesali su nekoliko plesova iz istarske narodne baštine.
Da na Pazinštini ima odličnih pjevačkih grupa pokazale su nam djevojke iz GSŠJD okupljene u Vokalnu skupinu „Rožice“, zatim Ženska klapa „Koral“ te muška „Klapa Sv. Petar“. Raspjevanu publiku dodatno su zagrijali svojom veselom svirkom „Tamburaški sastav Heki“ i Etno skupina „Veja“, a program je zaključio svojim duhovitim i dirljivim nastupom Erik Balija iz Fažane i njegov prateći band „Tu i tamo“.
Na kraju koncerta svima se zahvalio predsjednik DTI Pazin, Gracijano Turčinović, a sudionici koncerta zajednički su otpjevali „Da te mogu pismom zvati“ što je naišlo na opće odobravanje publike. Atmosferu na koncertu najbolje opisuje izjava jedne posjetiteljice: „Bilo je prelijepo! U publici nije bilo osobe koju ovo nije dirnulo, a bila je i poneka ispuštena suza!“

Dario Brajković
„Radio 052“

3 komentara na “Uspješan humanitarni koncert”

 1. martha napisao:

  Bravo mi :)

 2. Shtrudla napisao:

  Bilo je lijepo, bravo i čestitke svima!

 3. Anonimno napisao:

  svaka cast svima u Drustvu tjelesnih invalida, svima koji su nastupali i koji su im pomogli u organizaciji koncerta. ovaj koncert je pokazao kao se i sa malo para, a puno dobre volje moze napraviti nesto stvarno dobro, zabavno, a istovremeno i pomoci onima kojima je pomoc potrebna.
  zajednicka pjesma na kraju i dogotrajni aplauz govore sve!!!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.