Predavanje o praćenju verzija datoteka u sklopu druženja pazinskih IT stručnjaka

tomo_krajinaJučerašnji je susret pazinskih IT stručnjaka prošao u znaku predavanja o sustavima za praćenje verzija datoteka i povijesti projekta. Tomo Krajina, iskusni programer i voditelj projekata, održao je uvodno predavanje o principima, potrebama, značaju i upotrebi sustava za praćenje verzija kod pisanja računalnih programa, knjiga, ali i praćenja zakona. Uslijedila je usporedba dvaju najraširenijih programa koji se koriste za tu namjenu: git – sustav otvorenog koda, te TFS – komercijalni sustav razvijen od tvrtke Microsoft, uz raspravu koju je moderirao Ivan Guštin. Susreti IT stučnjaka održavaju se srijedom u 19 sati u prostorijama Radiokluba Pazin, a namijenjeni su svima koji žele naučiti nešto više o informatici, s ciljem širenja znanja i promocije informatike prema svim zainteresiranima.

Podsjetimo: Na jednom od predavanja informatičke tematike u sklopu RKPedu projekta javila se ideja za pokretanjem okupljanja profesionalaca i svih zainteresiranih za IT područje. Prvi takav susret održan je u četvrtak, 21. ožujka, te su na njemu dogovoreni budući susreti srijedom, s povremenim konkretnim temama, kao što je bila ova o sustavima za verzioniranje.

Dobrodošli na neki od sljedećih susreta.

iPazin.net

1 komentara na “Predavanje o praćenju verzija datoteka u sklopu druženja pazinskih IT stručnjaka”

  1. kifameno napisao:

    Za svaku pohvalu! I napokon da se i na tom polju nešto dešava. Postoji neki opći dojam kako su informatičari ful nepristupačni ljudi, zatvoreni u svoju kukuljicu gdje rade, programiraju, razvijaju i nedaju nikome blizu sebi ni svome znanju.
    PazinIT i RKPedu općenito, pokazuju kako nije tako te kako postoji velik broj ljudi koji znaju a imaju volju nesebično učiti druge i tako razvijati IT zajednicu oko sebe.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.