Uspješna 12. večer folklora u Tinjanu

Protekle subote održala se u Tinjanu XII. Večer folklora “Kumpanija Kosirići i gosti”, manifestacija koja jednom godišnje okupi u Tinjanu zaljubljenike u folklor i tradiciju.

Nakon prvotnog pljuska, vrijeme se ipak razvedrilo i sve je bilo spremno za svečani mimohod svih sudionika ulicama Tinjana, nakon čega je uslijedio program u šatoru ispred Doma mladih.
Katja Sirotić i Vanesa Antolović otvorile su program mantinjadom koju su odsvirale na roženicama. Nakon uvodnog govora voditeljice Dorine Tikvicki na pozornici se pridružuju predsjednica Kumpanije Kosirići Tinjan Ivana Šušnjar i načelnik Općine Tinjan Goran Hrvatin koji su pozdravili nazočne.

Uslijedio je šaroliki repertoar gostiju koji su se predstavili publici plesom, pjesmom i svirkom iz svog kraja. Tako su se tu mogli vidjeti običaji KUD-a “Sveti Nikola Tavelić” iz Lišana Ostrovičkih, Folklorne skupine Zajednice Talijana “Armando Capolicchio” iz Galižane te pjesma Folklornog društva “Žejanski zvončari” iz Žejana i Vokalno etno skupine Zajednice Talijana Labinci “Nigrignanum” iz Kaštelira. Sa plesom i tarankom predstavio se KUD Rakalj iz Raklja, a umijeće u mažoret plesu pokazale su članice Porečkih mažoretkinja iz Poreča.

Domaćini su se predstavili s plesom i pjesmom, a nastupila je i novoosnovana grupa mažoretkinja kojima je ovo bio prvi nastup. Zasvirala je i sviračka skupina Kosirića koja je dobila velik pljesak nakon svojeg predstavljana te nakon podjele zahvalnica svirači su i zatvorili ovogodišnji program. U toku programa prikazan je i film Tinjanski pletičari Zavičajne zbirke Enriko Depiera.
Tijekom subotnjeg popodneva održao se Mali samanj, te su posjetitelji mogli pogledati štandove ili zaplesati uz Bambus band.

U sklopu ovogodišnje Večeri folklora koja se održava povodom obilježavanja Dana Općine Tinjan bila je otvorena izložba radova autorice Gracijele Sirotić koja se mogla pogledati u subotu i nedjelju u prostoru stare pošte, POST-a.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.