Uspješno se privodi kraju projekt „Život pun mogućnosti“

U pazinskom Poludnevnom boravku, koji djeluje u sklopu Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre, a čiji rad sufinancira i Grad Pazin, provodi se projekt „Život pun mogućnosti“.

Projekt Udruga provodi od 1. prosinca 2015. godine u partnerstvu sa Centrom za inkluziju i podršku u zajednici iz Pule, Udrugom za promicanje stvaralaštva Art studio te Gradom Labinom, a sve s ciljem povećanja kompetencija za tržište rada i zapošljivost osoba s intelektualnim teškoćama razvojem njihovih dnevnih radnih aktivnosti. Osim toga, projektom se nastoji povećati uključenost osoba s intelektualnim teškoćama u život zajednice razvojem programa volontiranja.Tijekom projekta korisnici pazinskog Poludnevnog boravka bili su uključeni u različite programe volontiranja. Ana Lakošeljac projekt će tako pamtiti po volontiranju u Udruzi za pomoć ranjenim i napuštenim životinjama „Happy End“, gdje je pomagala u šetnji pasa. U Društvo likovnih stvaratelja najviše se uključio Vjekoslav Močibob koji, osim što je asistent na likovnim radionicama, često dežura i na izložbama u likovnoj galeriji. U dijeljenju letaka za likovnu galeriju jednokratno su volontirale Sindi i Tina Lakošeljac. Tihomir Srblin, zajedno sa Vjekoslavom, volontira u Udruzi Hoću-Mogu. U navedenoj Udruzi oni pomažu u prilagođavanju radnih listića i školske lektire za djecu s teškoćama u razvoju, a uz to su poboljšali i svoje informatičko znanje. Tina Lakošeljac uspješno je položila higijenski minimum, koji joj je otvorio put za volontiranje u kuhinji Doma zdravlja u Pazinu.

Uz sve to, korisnici Poludnevnog boravka uspješno su završili jednomjesečni Trening socijalnih vještina te su sudjelovali na 2. festivalu „Život pun mogućnosti“, koji se je ove godine održao u Labinu. Sve ih jako veseli pomagati drugima i osjećati se korisnima u lokalnoj zajednici te su izrazili želju za volontiranjem i nakon završetka projekta krajem kolovoza ove godine.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.