Usprkos kiši, VATERPOLO TURNIR NA ZAREČKOM KROVU iznjedrio nove slatkovodne pobjednike – „SIPE“ iz Vrsara

PAZIN – Na poznatom kupalištu mladih Pazinaca, u subotu, 13.7.2019., se je, usprkos nestabilnom vremenu, održao još jedan vaterpolo turnir „Zarečki krov 2019.“. Ovaj turnir nije specifičan samo po fizičkim zahtjevima koje vaterpolski sport nalaže, već i po slatkoj vodi koja je sudionicima turnira dodatno otežavala borbu za željenim plasmanom.

U turniru je sudjelovalo ukupno šest ekipa koje su pokazale svoja „vaterpolska“ znanja , vještine i sposobnosti, u čemu je najuspješnija bila ekipa „Sipe“ iz Vrsara. Drugo mjesto zauzela je ekipa „Maneštra“ iz Pule, a treće je mjesto u gustoj borbi s „Punoglavcima“ osvojila ekipa lokalnih, pazinskih entuzijasta „Vamos Ala Playa“. Još su nastupile pazinske ekipe „Bunker“ i „Pazin Junk“.

Turnir je bio popraćen različitim sadržajima, pa su se svi posjetitelji mogli okušati u odbojci i drugim tradicionalnim natjecanjima vezanima uz Zarečki, poput natjecanja u skokovima sa Zarečkog krova i bacanju „žabica“ . U skokovima je najuspješniji bio Patricijo Šujević, raspoloženoj publici ponudivši atraktivni skok „na rokića“, dok je nagradu za najveći broj „žabica“ – ukupno deset u tri bacanja – odnijela Zara Sofia Krajcar.

Nadmetanje vaterpolista u vodi, u zraku su pratili hodači na užetu, popularni „sleklajneri“ iz pulske udruge TWG koji već nekoliko godina prelaskom preko Grande uveseljavaju gledatelje turnira. Za kuhanje su ovaj put bili zaduženi entuzijasti iz Centra za mlade, pa su svi posjetitelji mogli uživati u domaćem pasulju, maneštri s bobićima i piletini i povrću na žaru. Posjetitelji su mogli kupiti majice s turnira po cijeni od 40 kn te tako poduprijeti rad Centra za mlade „Alarm“ Pazin.

Kroz oblačni Zarečki je u subotu prošlo dvjestotinjak ljudi, a među njima se našao i pokoji, vrlo zainteresirani i prihvaćeni, turist. Ove se godine kod svih na Krovu posebno istaknula potreba za očuvanjem Zarečkoga, pa su svi sudionici odvajali otpad i olakšali organizatorima jednostavno raščišćavanje.

Nastavak ove tradicije upućuje na aktivizam mladih i pozitivnu kulturu življenja u Pazinu. Centar za mlade Alarm Pazin zahvaljuje Gradu Pazinu, Zajednici sportskih udruga Grada Pazina i svim sponzorima i donatorima na podršci te posjetiteljima i sudionicima na dolasku i veseloj atmosferi. Druge godine održat će se jubilarni, dvadeseti turnir, pa članovi Centra pozivaju i ženske ekipe na prijavu i doprinos još većoj raznolikosti i šarolikosti ovoga pazinskoga događaja.

4 komentara na “Usprkos kiši, VATERPOLO TURNIR NA ZAREČKOM KROVU iznjedrio nove slatkovodne pobjednike – „SIPE“ iz Vrsara”

 1. jajovod napisao:

  tko si je dao dozvolu i stavio branu na jezercu da voda ne tece?!?!

  1. bla bla napisao:

   Velik problem.
   Za jedan dan unistena je pazincica:0
   Ne mislis da je veci problem ispumpavanje vode,zagadjenje(bijeli mulj i prah) o kojin se vise ni ne pise ni govori.
   Ja ipak mislin da je ovo drugo bitnije.

   1. jajovod napisao:

    mislin da je ovo dodatan problem.

  2. Anonimno napisao:

   to su sigurno turisti

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.