“Utjecaj prehrane na povećanu tjelesnu težinu” i poziv na mjerenje i savjetovanje

2Gradsko društvo Crvenog križa Pazin organizira predavanje dr.sc. Mihele Dujmović, dipl.inž. nutricionista pod nazivom “Utjecaj prehrane na povećanu tjelesnu težinu”. Predavanje će se održati 12. ožujka 2013. godine u 18 sati u Maloj koncertnoj dvorani Spomen doma.

Gradsko društvo Crvenog križa Pazin u suradnji s Patronažnom službom Istarskih domova zdravlja – Ispostava Pazin organizira i provodi besplatno mjerenje tjelesne težine i visine, opsega struka, šećera u krvi, krvnog tlaka i izračun indeksa tjelesne mase s ciljem prevencije i smanjenja prekomjerne tjelesne težine svakog drugog i četvrtog četvrtka u mjesecu. Tijekom ožujka mjerenja će se provoditi 14. i 28. ožujka 2013. i to:

– od 8.00 do 09.00 sati za osobe koje su već bile na mjerenju i imaju prekomjernu težinu organizira se mjerenje i kratko predavanje ili individualno savjetovanje,

– od 9.00 do 10.00 sati za sve građane koji po prvi put pristupaju mjerenju.

Zainteresirane osobe mogu dolaziti u Savjetovalište i raditi u malim grupama pod stručnim vodstvom patronažne sestre s ciljem usvajanja pravilnog odnosa i navika prema redovitoj i uravnoteženoj prehrani kao i tjelesno aktivnom načinu života.

Cilj projekta je smanjiti utjecaj promjenjivih rizičnih čimbenika koji dovode do povećanja tjelesne težine. Svrha projekta je promicanje i primjena znanja o važnosti poželjne tjelesne težine. Korisnici projekta su odrasle osobe u dobi od 19 do 65 godina i osobe starije dobi iznad 65 godina. Ovim se projektom želi podići razina svijesti ljudi o važnosti poželjne tjelesne težine, spriječiti posljedice po zdravlje koje nastaju zbog povećanja tjelesne težine, te poticati osobe s prekomjernom tjelesnom težinom na smanjenje i održavanje smanjene težine.

Nositelj projekta „Osnivanje savjetovališta za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine“ je Hrvatski Crveni križ, Nacionalno društvo, a Gradsko društvo Crvenog križa Pazin je jedan od provoditelja projekta.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.