Pazinjan dobio uvjetnu kaznu za nasilje u obitelji

DepresijaPazinski Općinski sud pod predsjedanjem suca Denisa Heka osudio je 45-godišnjaka iz Pazina na uvjetnu kaznu od osam mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine jer je na drzak način ponizio suprugu. Pazinjan je proglašen krivim za kazneno djelo protiv braka, obitelji i mladeži koje je počinio tako što je 45-godišnjoj supruzi u srpnju prošle godine, unatoč njezinom protivljenju, napravio piercing.

Muškarac je ženi koja je ležala u bračnom krevetu sputao ruke te joj željeznom alkicom probio stidne usne. Iako se žena opirala, suprug je uspio u svom bolesnom naumu. Potresena 45-godišnjakinja uspjela je ustati iz kreveta i otići u garažu gdje je škarama iščupala alkicu. Nekoliko dana nakon nemilog događaja nasilnik je, uhvativši suprugu, provjerio je li alkica na mjestu. Kad je vidio da je nema, rekao je supruzi da će joj staviti drugu, a ako se ona s time ne slaže, neka napusti njihovu obiteljsku kuću. Budući da žena nije imala izbora, s maloljetnom je djecom napustila nasilnog supruga i otišla u podstanarstvo.

Glasistre.hr

17 komentara na “Pazinjan dobio uvjetnu kaznu za nasilje u obitelji”

 1. marin napisao:

  ma ki je taj lik? dajte mu ime van! neka ga je sran za vajk

 2. ja napisao:

  baš! :-o pacijent!

 3. puzh napisao:

  ne mogu vjerovat!! ima ki škrip ili torč?

 4. jazbac napisao:

  on je bolesnik ali je još više bolesno naše sudstvo.frajer je dobija uvjetnu.čak ni obavezno lječenje.bolesno.

 5. srammebudi napisao:

  ma ča lik dela pirseve besplatno?

 6. hehehe napisao:

  samo očito ne koristi anestetik kad se zbudila i opirala…

 7. ohne_zuckerzusatz napisao:

  jedino ča moraš storit je napustit njegovu obiteljsku kuću… nije loše…

 8. ili napisao:

  “Budući da žena nije imala izbora, s maloljetnom je djecom napustila nasilnog supruga i otišla u podstanarstvo.”
  Ovo mi nikad nece bit jasno. Žrtva mora napustit svoj dom???!?!?!?!?!
  Nadam se da je to bilo privremeno i da ce u podstanarstvo naslilnik, kad je vec na slobodi.

  1. vmelkic napisao:

   Pa, vrlo je jednostavno zapravo. Ako je stan nešto što je stečeno u braku onda ona njega ne može izbaciti van iz njega, a obzirom da je tu u pitanju nasilnik žena je učinila pametnu stvar i odselila (jer tip se sigurno ne bi odselio i prepustio stan djeci i ženi). To što CZSS i ostale institucije ne čine svoj posao kako spada je drugi par rukava.

   1. palalapa napisao:

    a šta ako žive u podstanarstvu ili u gradskom stanu?

    1. vmelkic napisao:

     Pa, tada valjda zadnju riječ imaju vlasnici tih stanova – zajmodavac/gradska vlast, ne?
     Ali bez obzira na to, tu su institucije koje bi trebale intervenirati na prijavljeno nasilje (tu i jesu intervenirale), ali treba intervenirati tako da se nasilnik osudi na *zatvorsku* kaznu, a ne uvjetnu. No, to je već problem naše države i naših institucija.

   2. ili napisao:

    Vrlo je jednostavno… Dovoljno je loše za osobu samo to što je žrtva! A kamoli još i to što mora napustit svoj dom da zadrži živu glavu.
    Možda ja ne razumijem….Možda je najlakše da žrtva bude kažnjena. U najboljem slučaju žrtva odlazi u sklonište za žrtve nasilja i tamo se skriva od zlostavljača. A on može u miru odslužiti svoju uvjetnu. A dodatni bonus je i to štoje okolina ne mora gledati žrtvu i tako se prisjećati da se ružne stvari događaju oko nas. Ah, kako je lijepo praviti se da žrtve nasilja ne postoje…ili da su si same krive…strašna je ta ljudska psiha.
    Na žalost, imala sam priliku razgovarati sa mnogo žena koje su pretrpjele obiteljsko nasilje. U najvećem broju slučaja, zbog pitanja života ili smrti, odlaze se negdje sakriti. Neke ni to ne uspiju, pa zbog toga što ne postoji zakon koji će pomoći da se udalji nasilnik a ne žrtva, trpe nasilje cijeli život.
    Zamislite samo da morate spakirati svoj život i otići iz svog doma. A da niste ništa loše učinili.

 9. jajakuraja napisao:

  žene uobičajeno odlaze od ludih muškaraca ,nažalost nemaju kud nego u postanarstvo, postaju samohrane i onda nauče čarobirat da prežive
  nešto u ovom sistem definitivno ne štima,fakingšit

 10. hmhm napisao:

  pa nije baš istina, govoriš napamet i s uobičajenim predrasudama generaliziraš na ovom čudnom primjeru. Ako su bili u braku, pa se rastave, onda ako su u vlasništvu stanu ga dijele popola,ali većinom žene ostaju u njema, naročito ako je bila žrtva nasilja ili samo “žrtva nasilja”…

  1. hmlule napisao:

   istina je istina baš je istina i to dobro znaju samohrane majke-pitaj njih
   primjera ko u priči,i da,baš u pazinu,puuuno majki s malom djecom,nažalost nažalost,nanke centar za soc.skrb im ne pomogne niš nažalost

 11. lind napisao:

  Kako čovjek za takvu strahotu može dobiti samo osam mjeseci i to uvjetno?!?
  Ozlijedio je osobu, nasilje ima i elemente spolnog nasilja (s obzirom na mjesto probadanja), doveo je u opasnost život i zdravlje osobe. Nadalje, ne može se braniti da je bilo u afektu jer je to ipak radnja koja traje malo duže od afekta (držanje, vezivanje, probadanje …), a kazna kao da je susjednu ukrao lizalicu ili u boljem slučaju litru vina.

  Da je opljačako kiosk dječjim pištoljem (znači bez opasnosti po ičiji život) bio bi dobio više.
  Nije da pravdam lopove, ali nikad, baš nikad mi neće biti jasno kako zločin protiv imovine može polučiti veću kaznu nego zločin protiv života i zdravlja s potencijalno trajnim posljedicama na psihičklo zdravlje?

  1. uvjetna napisao:

   Trebao je dobiti veću kaznu. A uvjetna je možda zato da može plaćat alimentaciju, odštetu ili nešto tako, jer ako ide u zatvor možda bi djeca i žena ostali gladni. Nažalost žene se ponekad teško odvajaju od zlostavljača upravo iz financijskih razloga. Makar možda je ovdje imao nekui vezu na sudu.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.