Uvođenje novih kriterija obračuna usluge skupljanja, odvoza i odlaganja otpada

Poštovani građani,

s početkom godine, na temelju članka 17. Zakona o otpadu donesenom u Hrvatskom saboru, Usluga d.o.o. uvodi novi kriterij obračuna usluge skupljanja, odvoza i odlaganja otpada. Dosadašnji način obračuna po m² stambenog prostora mijenja se u obračun po članu kućanstva.

U skladu s Cjenikom i Općim uvjetima isporuke usluge cijena za kućanstva može se umanjiti u slijedećem slučaju:

1. kućanstvo gdje su sve osobe starije od 65 godina – popust 40%
2. kućanstvo gdje članovi borave povremeno ili sezonski – popust 50%
3. članovi kućanstva koji povremeno borave u drugom mjestu (studenti, osobe na radu u drugom mjestu i sl.) – popust 50%

Radi ostvarivanja popusta korisnici su dužni podnijeti pisani zahtjev/izjavu na obrascu pripremljenom u Usluga d.o.o. i priložiti dokaze kojima potvrđuju činjenice na kojima se temelji njihov zahtjev:

a) pod točkom 1. i 2. presliku osobne iskaznice članova kućanstva
b) pod točkom 3. potvrdu MUP-a o prijavi boravišta u drugom mjestu.

Članu kućanstva se priznaje popust od početka obračunskog tromjesečja, ako je izjava s dokazima podnesena prije ispostavljanja računa.

Studentima se na temelju potvrde popust priznaje do 30. rujna, a ostalim članovima kućanstva do isteka obračunskog tromjesečja u kojem ističe važenje potvrde. Popust se može obnoviti podnošenjem nove potvrde MUP-a.
Kućanstvu gdje članovi borave povremeno ili sezonski obračunava se cijena za najmanje 2 člana kućanstva s popustom 50%.

Pozivamo građane – korisnike usluge koji mogu ostvariti neki od navedenih popusta da nam se obrate osobno u našim službama na adresi Šime Kurelića 22 ili Prolaz Jože Šurana 3 u Pazinu do 05.03.2010.

U vezi informacija obratite nam se putem telefona (052) 619-040, 619-045, 624-092 ili e-poštom: [email protected]

Obrazac možete preuzeti ovdje
obrazac_zahtjev_izjava_usluga_otpad.pdf,
popuniti, potpisati i s potrebnim prilozima vratiti osobno ili putem fax-a (052) 624 998.

Usluga d.o.o. Pazin

7 komentara na “Uvođenje novih kriterija obračuna usluge skupljanja, odvoza i odlaganja otpada”

 1. pipinmali napisao:

  Ni med smetjem ni pravice!Na žalost sve će se zapravo iskoristit za povećanje iznosa za odvoz smetja.Na stranu sva ta izuzeća i popusti da vidimo kako to zapravo izgleda”.Po novom sustavu prosječna cijena odvoza smeća za četveročlano domaćinstvo iznosila bi šezdesetak kuna. Jasno je da je to u prosjeku znatno više nego po starom obračunu”(OVO JE CITAT).socijalni aspekt se svodi na potvrde a) pod točkom 1. i 2. presliku osobne iskaznice članova kućanstva(opet citat) za neki povoljniji iznos ,možda nekome i i upali
  b) pod točkom 3. potvrdu MUP-a o prijavi boravišta u drugom mjestu, itd. ako je to dovoljno i na arbitranu prosudbu tzv.nadležnih.A sad samo jedan primjer.
  Ja sam do sada plaćao za poslovni prostor od 25 m2 32,00 kn sa PDV-om od sada mi je račun 87.00 kn ,bijednih 270 % povećanja.To ide ovako ,minimalna količina po jednoj katnti je 60 litara odvozi triputa tjedno=180 litara puta četri tjedna = 720 litara puta xyz =87,00kn i sve to po procijeni tzv. nadležnih.Rekli su mi da cijena od 32.00 kn nije bila realna, da od 1999 nisu dizali cijene, da sada imaju veće troškove jer selektirani otpad moraju vozit u Pulu (kaštijun) ča uopće nije riješeno itd.itd. ali 270% je i dalje 270%.Sve mi to izgleda kao ideja da svakom Kinezu uzmemo jedan dolar i ja sam miljarder ili meni treba toliko i vi ćete to platit. Ča se mene tiče ako im od 1999 nije trebalo poskupljenje ne treba im ni sada a sve ostalo su skuže za kvazi “zakonsko” poskupljenje.Moga bin još ma pun mi je ča bi se reklo kufer ili ča drugo pa ću sad finit .Svaki prilog diskudiji je dobro došao i ja ću se potrudit i dodat ako budem imao materijala.
  Laku noč i ne zaboravitte I.Cankara “NI MED SMETJEM NI PRAVICE”

  1. nova_pravednost napisao:

   Mislim da je ipak riječ o Krleži, ali svaka čast za “ni med smetjem ni pravice” hahahahha dobra

  2. pravoikrivo napisao:

   u normalnim civilizacijama se naplaćuje koliko se baci, to je vrlo lako urediti, ali ne paše to ovim našima, to je tako kad se ima monopol.

   1. blitva napisao:

    pa sad se i naplacuje koliko se baci. ne proizvode kvadrati smece nego ljudi.
    meni smeta tvrdnja da se selektirani otpad vozi na kaštijun i da radi toga je poskupjenje. koje silne količine otpada se razvrtavaju u pazinu cudno da uopce stigne smeca u jelenčiće(pazinski deponij)

    1. pravoikrivo napisao:

     neki ljudi proizvode manje smeća, neki više, a svi plaćamo u istim odnosima. to je isto kao ča bi se i račun za vodu podjeli među stanarima zgrade s jedne strane neki štede, a s druge neki troše u nedogled, a svi plaćaju isto. to nema ni logičnu ni ekonomsku računicu. konkretno u nekim zemljama se kupuje vreća za smeće koja je numerirana, a odvoz smeća plaćaš u cijeni samoj vreće za smeće. ako potrošiš 5 vreća za smeće u jednom danu, toliko ćeš platit.

 2. zbirator napisao:

  U prilog diskusiji, razmišljam kako to da se potvrda o studentu koji ne boravi veći dio godine kod kuće dokazuje potvrdom MUPA-a o promjeni mjesta prebivališta??? Zar je u ovoj birokratici MUP zadužen za izdavanje potvrde o studiranju??? Kako to da je npr. državnoj instituciji kao što je HZZO dovoljna potvrda FAKULTETA (mjesta di se studira), a za “oslobođenje” od naplate odvoza smeća, potvrda MUP-a? A da na tom dokumentu dodamo još i uvjerenje predsjednika republike ili suglasnost selektora nogometne reprezentacije??? Mi se para da je sve smišljeno u prilog tome da se prikupi što više para od odvoza smeća, sad kad su druge privredne (građevinske ) djelatnosti u padu.

  1. Student napisao:

   Potvrdom sa MUP-a dokazuješ da u nekom drugom mjestu imaš prijavljeno boravište, potvrdom sa faksa dokazuješ da si student ali studirati možeš npr i u Pazinu ili Puli i svaki dan se vraćati doma pa tako doma proizvodiš smeće i samim time nemaš pravo na smanjenje naknade za odvoz smeća.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.