Valentina Rabar nova predsjednica Savjeta mladih Grada Pazina

U subotu (05. ožujka 2016.) je je u prostorijama male vijećnice zgrade gradske uprave održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih na kojoj je jednoglasno za predsjednicu izabrana Valentina Rabar. Za njenu zamjenicu je, također jednoglasno, izabrana Iva Luk, a obje su izabrane u Savjet mladih ispred pazinskog Društva „Naša djeca“.

Od ostalih članova Savjeta mladih na sjednici su bili prisutni Karla Pilat i Nikola Ardalić iz udruge za promicanje znanstvene fantastike i fantazije Albus, Lucija Jedrejčić, predsjednica novoosnovanog Centra za mlade Alarm iz Pazina, Lucija Rukavina iz učeničkog vijeća Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile te članice Društva „Naša djeca“ Željka Nefat i Jelena Vuković. Opravdano su odsutne bile nova predsjednica Valentina Rabar i Lorena Matković te Luka Tomac iz učeničkog vijeća Gimnazije.

Sjednicu Savjeta mladih je do izbora predsjednice vodio Boris Demark, predsjednik Gradskog vijeća, a uz njega predstavnike mladih je pozdravila Nevija Srdoč, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti. Sjednici je nazočio i Anton Finderle, viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje.

Predstavnici mladih grada, izabrani su na trogodišnji mandat od 2016. do 2019. godine, nakon sjednice odradili su i svoju prvu aktivnost – nazočili su edukaciji županijskog Savjeta za mlade u Spomen domu. Edukaciju je vodila Helga Može Glavan, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva a prisutni su bili mladi iz Pazina, Funtane, Novigrada, Pule, Vodnjana, Kluba mladih IDS-a, Medulina, Tinjana te Savjeta mladih Istarske županije. Cilj je ove edukacije bio osnažiti Savjete mladih kroz edukaciju i informiranje kroz prezentaciju prava, obveza i mogućnosti Savjeta mladih, lokalnog programa djelovanja za mlade kao alat za poboljšanje života mladih, prezentaciju javnih politika za mlade te praktičnim dijelom „Od Ideje do projekta“. Budući da je vrijeme bilo prekratko za kvalitetnu obradu svih tema dogovoren je skorašnji novi susret, kako bi se detaljnije obradile određene teme. Iz županijskog Savjeta mladih najavljena je izrada novog Regionalnog programa djelovanja za mlade, na temelju kojeg će lokalni savjeti mladih moći kreirati svoje programe.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.