Varaždinci pobjednici u mini košarci U 9, Pazinci osmi, a Vodnjanci deveti u državi

Na Završnom turniru Prvenstva Hrvatske za dječake i djevojčice rođene 2009. godine i mlađe održanom u Pazinu KK Vindija iz Varaždina zasluženo je bez poraza i sa dvije pobjede nad Černomerecom Zagreb ( jedna u skupini) osvojila naslov prvaka Hrvatske.

Na Završnom turniru PH u mini košarci U-9, a što je jedina kategorija u kojoj se zajedno natječu djevojčice i dječaci, održanom u Pazinu od uvjerljivi pobjednik je ekipa Vindije iz Varaždina. Najmlađi košarkaši Vindije nakon osvojenog prvog mjesta u Skupini A, u polufinalu su nadigrali svoje vršnjake iz Zadra sa 18:11, a u finalu sa 26:17 ekipu Črnomerca iz Zagreba, koja je u drugom polufinalu bila bolja od Cedevite rezultatom 28:23. U uzbudljivoj utakmici za 3. mjesto ekipa Cedevite je rezultatom 26:25 bila bolja od ekipe Zadra. Ekipa Vindije odlično je odigrala sve utakmice na turniru i zasluženo je bez poraza osvojila naslov prvaka Hrvatske U-9, čime je nagrađen uloženi trud malih košarkaša i njihovih trenera. Osim ekipne, dodijelile su se i pojedinačne nagrade pa je najbolji u vođenju lopte na poligonu bio Andro Pešić iz KK Vindije, a najbolji u šutiranju bio je Kristijan Lončar iz KK Cedevite. Bilo je ekipa sa interesantnim košarkaškim genima, u Cedeviti unuk Petra Popovića ( sin Markovog brata Luke) iz Zadra, u Zadru unuk ( sin Tončija) Zdravka Jeraka, u Vindiji sin Saše Repalusta, u Pazinu sinovi Gorana Grubiše, Tomislava Heka i Bruna Antolovića…

U lijepoj atmosferi pred punim gledalištem Školsko-gradske sportske dvorane u Pazinu najveći pobjednik je košarka, odnosno sportsko druženje dječaka i djevojčica, trenera, roditelja i gledatelja, a sve u organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza i domaćina – Košarkaškog kluba Pazin, a pod pokroviteljstvom FIBA-e. Posebne pohvale zaslužuju pored Tanje Ančić, Darija Lukšić, Robija Ladavac i Bruno Antolovića i predkadeti i kadeti Pazina koji su držali zapisničke stolove, te mladi suci u polufinalu Tin Baća i Teo Erik iz Pazina te Miletić i Zrnić iz Rijeke. Nakon što se pred tri godine počelo u Hrvatskoj igrati mini košarku Pazin je sva tri puta domaćin, a organizacijom takmičenja je opravdao povjerenje da bude domaćin i sljedeće godine! Prvenstvo je prigodnim riječima otvorio gradonačelnik Pazina Renato Krulčić, zatvorio predsjednik sportske zajednice Lucijan Ujčić, dok je pehare i medalje podijelio predsjednik KK Pazin Neven Ćus.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.