Vatreni nasljednici NDH repke?

NDHPrvi susret između Hrvatske i Njemačke odigran je 16. lipnja 1941. u Beču, drugi 18. siječnja u Zagrebu, a treći 1. studenog u Stuttgartu, u sedam dosadašnjih susreta pet puta slavila je Njemačka, jednom je bilo neodlučeno, dok je jednom pobijedila Hrvatska (opjevana pobjeda na SP u Francuskoj) – da se iščitati iz tabličnog teksta Jutarnjeg lista objavljenog u ponedjeljak 3. prosinca o povijesti nogometnih susreta sudionika skupine B nadolazećeg EP-a u nogometu.
Činjenica da hrvatsku reprezentaciju time čine nasljednicom one tzv. Nezavisne Države Hrvatske, a time i RH nasljednicom tzv. NDH, sportske novinare Jutarnjeg lista očito ne smeta. Nedopustivo izjednačavanje s zločinačkom državom nije samo pogreška, jer se u prošlosti već ponavljala, a nije ni samo domaći problem, jer je nedavno čak i njemačka nacionalna televizija ZDF prikazujući današnje reprezentacije Hrvatske i Njemačke nasljednicama nacifašističkih ratnih reprezentacija, piše internetski portal Indeks.hr.
Normalno, a zasigurno manje pogrešno bilo bi ispisivanje rezultata jugoslavenske reprezentacije, koja je bila nekadašnja reprezentacija državljana Republike Hrvatske, dakle za koju su (većinom) navijali hrvatski državljana i u kojoj su igrali.

NDH

Anđelo Dagostin

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.