Veća plaća tetama u vrtiću

Pazinski vrtićPazinski gradonačelnik Neven Rimanić i predsjednica Sindikata predškolskog odgoja Hrvatske Anita Car jučer su u gradskoj vijećnici potpisali kolektivni ugovor za zaposlene u ovdašnjem Dječjem vrtiću Olge Ban. Obje strane zadovoljne su pregovorima.

Car je istaknula dobru tradiciju socijalnog partnerstva s Pazinom i rekla da je daljnja obaveza da plaće zaposlenih u vrtiću dosegnu one u osnovnom školstvu, kako piše u Zakonu o predškolskom odgoju.
Kolektivnim ugovorom je za pet posto povećana osnovica za plaću s 2.320 kuna bruto na 2.436. Stalni mjesečni dodatak za topli obrok je sa 608 povećan na 638 kuna bruto. Za božićne blagdane će se za svako dijete zaposlenih do 15 godina starosti isplaćivati novčani iznos ili dati poklon u vrijednosti jednakoj kao i oni za zaposlene u gradskoj upravi. Promjena ima i kod jubilarnih nagrada gdje će osnovica biti najmanje 1.800 kuna, odnosno kao i kod radnika gradske uprave. Visina nagrade ovisi o godinama staža, pa je za deset godina neprekidnog rada u vrtiću ona 1,2 osnovice, a za 40 godina četiri.
Ugovor trebaju još potpisati načelnici sedam općina Pazinštine jer vrtić djeluje na cijelom tom području.

Selvina Benić
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.