Večeras u Kaštelu 7ds kino i koncert Sare Renar

U nedjelju je u Pazinu otvoren 14. umjetnički festival Sedam dana stvaranja. Mladi i iskusni umjetnici i kreativci u središtu Istre okupili su se još jednom kako bi sedam dana stvarali nova autorska djela na umjetničkim radionicama, a sve je počelo fantastičnim otvorenjem večernjeg programa.

Izložbom Maje Radešić “Luminous Body” u galeriji Društva likovnih stvaratelja Pazin i uličnim performansom sastava Če bo bo, če na na počeo je program festivala sreće i umjetnosti. Večer je nastavljena peformansom Nikite Val “Haiku”, a za veliko finale večeri pobrinula se etno skupina Veja.

Dvosatni Vejin koncert rasplesao je pun pazinski Kaštel, a gosti-performeri dodatno su podigli atmosferu. Sve je kulminiralo na glasno traženom bisu, kad se Veji pridružio pulski performer Pino Josip Ivančić koji je u ritmu glazbe zasvirao na flekserici.

Večeras je na redu opuštena večer uz filmove i sanjivu glazbu. U pazinskom Kaštelu, glavnoj festivalskoj lokaciji, prikazat će se filmovi “Na plaži” Gorana Škofića, “Skoro ništa” Ane Hušman i “The Motel in the Well” Neve Lukić. U glazbenom dijelu programa nastupit će Sara Renar, Gentleman i Ivan Grobenski.

Festival Sedam dana stvaranja kroz čitav tjedan u Pazin donosi mnoštvo besplatnih koncerata, filmova, performansa i predstava, a sve završava u subotu, 19. kolovoza, skupnom 7ds izložbom radova nastalih na festivalu. Za zatvaranje festivala nastupit će Domski band iz Doma za odrasle osobe Motovun i australski glazbeni virtuozi Trevor Brown i Veren Grigorov.

7DS

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.