Večeras koncert Veje na Radio Puli

20.00 – 21.55 – Etno skupina Veja

Ne propustite uživo iz Studija 3 Radija Pule koncert pazinske etno skupine Veja koja izvodi istarsku narodnu glazbu na tradicijskim instrumentima iz cijeloga svijeta u suvremenim aranžmanima. Kako publici prenose vlastiti doživljaj istarske narodne glazbe svirajući mih, gajde, kaval, violinu, harmoniku, gitaru, djembe i cajon, poslušajte u emisiji Bez anestezije u petak u 20 sati.

Članovi Veje su:
Goran Farkaš – vokal, mih, violin, gajde, kaval,
Saša Farkaš – percussions, guitar,
Marko Pernić – back vocal, accordion, guitar,
Sebastijan Demark – bas guitar,
Ljuban Rajić – percussions i
Marijan Jelenić – tonski tehničar, sound engeneer.

***

Tradicijska glazba istarskog poluotoka njihov je glavni motiv i nadahnuće koje im daje energije kako bi se u mnoštvu studentskih i radnih obveza uspjeli posvetiti i glazbenom stvaralaštvu te publici prenijeti vlastiti doživljaj glazbe koja je pokretala, vedrila i osnaživala njihove roditelje, bake i djedove.

Možda bi se preci članova grupe Veja isprva začudili načinu na koji njihovi potomci danas sviraju mih, gajde, kaval, violinu, harmoniku, gitaru, bas gitaru, djembe i cajon, ali bi s vremenom prihvatili činjenicu da se sve mijenja, a time i raste, a sve što raste – živi, nadahnjuje i pruža nove prilike za nova stvaralaštva.

Etno skupina Veja dolazi iz Pazina i bavi se istraživanjem istarske narodne glazbe te njezinim izvođenjem u modernijim  aranžmanima koristeći tradicijske instrumente iz cijeloga svijeta. Veja je do sada imala 50-ak nastupa u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Od koncerata posebice izdvaja nastupe na festivalu Ethnoambient u Solinu, TradInEtno u Pazinu te FolkHistria festivalu u Kopru.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.