Večeras se zatvara 16. Motovun Film Festival

2Pet dana filmova, zabave i festivalskog ozračja privodi se kraju večerašnjim svečanim zatvaranjem Motovun Film Festivala. Jučerašnji dan prošao je u znaku nagrade Maverick dodijeljene Mohsenu Makhmalbafu te nekoliko velikih filmskih hitova među kojima se nalaze Adelin život i kontroverzni Fuck For Forest.

Projekciji Adelinog života, ovogodišnjeg dobitnika Zlatne palme iz Cannesa, prisustvovala je producentica filma Laurence Clerc, a projekciji filma Fuck For Forest prisustvovali su članovi te osebujne aktivističke organizacije.

Mike Downey, predsjednik savjetodavnog odbora MFF-a, velikom Mohsenu Makhmalbafu uručio je nagradu Maverick koja se tradicionalno dodjeljuje najhrabrijim i najbeskompromisnijim redateljima koji kroz film promiču vrijednosti slobode, pravde i ljudskih prava.

Održan je i Q&A s ekipom iz filma Obrana i zaštita na kojoj su bili nazočni glumac Bogdan Diklić i producentica Zdenka Gold. Organizirana je i foto akcija Would you marry a Roma person?, a zajedničkom fotografijom organizatora i gostiju MFF-a dana je i podrška dubrovačkim aktivistima i akciji ˝Srđ je naš˝. Nakon zadnje projekcije, na motovunskom je Trgu održano popularno Noćno prvenstvo u stolnom tenisu.
Na današnjem zatvaranju, bit će dodijeljene četiri nagrade Motovun Film Festivala: Propeler, Bauer, Fipresci i Motovunski kratki, a dodjeli nagrada slijedit će projekcija filma Camille premotava te projekcije nagrađenih filmova. U ovoj noći pobjednika 16. Motovun Film Festival njegovi će posjetitelji ispratiti uz koncert romskog benda Va Fan Fahre i DJ-a Tetkine radosti u Žedno uho klubu.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.